用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人收到九龍塘迦南信呀??
樓主: woojochu
go

有冇人收到九龍塘迦南信呀?? [複製鏈接]

金巴倫道有信?好緊張呀!! 今晚要盡快返去開信箱先

收到金巴倫道信喇,WAITING...

原帖由 cclemon2009 於 11-11-22 12:51 發表
Cat8141220
我唸睇埋金巴倫道 結果先啦,不過應該吾得,因為囝囝當曰返完playgroup然後再面試,面試明顯差,可能眼訓,嚷着要走,老公之後都有話我當日應該吾好帶佢返playgroup,事後,我都好自責。 ...

果然wait list 呀!有啲down,因為我,所以囝囝waiting,老公話預咗la囝囝當曰發哂疲氣,我呢幾日時常心唸如果有pm都好呀,雖然吾考慮,但我個心會舒服少少,現在真係....唏!唯有疊埋心水,就選之前嗰2間offer la

傻啦, 唔駛自責, 有時d野係天意, 反正你都有offer back up, 一d都唔需要覺得唔開心, 享受過程, 每一次都有得著, 好似今次咁, 你都學左要幫阿仔調較活動時間。

原帖由 cclemon2009 於 11-11-22 15:26 發表

果然wait list 呀!有啲down,因為我,所以囝囝waiting,老公話預咗la囝囝當曰發哂疲氣,我呢幾日時常心唸如果有pm都好呀,雖然吾考慮,但我個心會舒服少少,現在真係....唏!唯有疊埋心水,就選之前嗰2間offer la ...

多謝你的安慰,今次教訓,永遠記住,希望你得la

回復 85# cclemon2009 的帖子

其實阿女得唔得我都心中有數, 我覺得佢得...哈哈 (自大mum)....不過, 唔得都有好處, 我唔駛煩交唔交錢留位 (阿Q)。本住平常心啦, 我都唔想比壓力自己。

原帖由 cclemon2009 於 11-11-22 12:51 發表
Cat8141220
我唸睇埋金巴倫道 結果先啦,不過應該吾得,因為囝囝當曰返完playgroup然後再面試,面試明顯差,可能眼訓,嚷着要走,老公之後都有話我當日應該吾好帶佢返playgroup,事後,我都好自責。 ...

CCLEMON...算啦...考到就恭喜你...
考唔到都唔好自責啦...
小朋友入到間幼稚園係咁要走...
即係唔LIKE間幼稚園OR冇緣啦...

原帖由 tc78 於 11-11-22 13:08 發表
我老公當日聽咗seminar, 好似話收4百幾人喎...其實都算多, 不過我個女果日表現好差, 應該都唔得 :(

係呀,話今年收460人呀嗎...上午一半下午一半掛應該...
不過總係覺得好多人...但係又幾千人爭果幾百個位...呢個年頭做人父母甚艱難...

原帖由 JObb 於 11-11-22 13:30 發表
  金巴倫道有信?好緊張呀!! 今晚要盡快返去開信箱先

金巴倫道有信啦???!
哇...今晚睇下有冇先...
雖然心中有數又已經留左位去另一間KG...
但都好緊張...
哈哈哈...

原帖由 cclemon2009 於 11-11-22 15:26 發表

果然wait list 呀!有啲down,因為我,所以囝囝waiting,老公話預咗la囝囝當曰發哂疲氣,我呢幾日時常心唸如果有pm都好呀,雖然吾考慮,但我個心會舒服少少,現在真係....唏!唯有疊埋心水,就選之前嗰2間offer la ...

CCLEMON...唔好DOWN啦...
你好過好多人架啦...
你有兩間九龍塘KG收左你小朋友啦嗎...
是但入一間都好好架啦...
唔好太自責...
有時諗就算你冇帶小朋友返PLAYGROUP...
唔代表佢表現都會好好架喎...
小朋友冇耐性發老皮常常發生...
又可能到左小睡既時間...
小朋友冇得訓一樣會係表現差...
大家一起加油啦~

我都想問下收到offer既家長..學校係用我地比果個大o既信封定係比細o既信封?因為老公o係屋企..但無key拎..只係望到有信收...所以想睇下會唔會有tips

原帖由 shevachevy 於 11-11-22 15:34 發表
傻啦, 唔駛自責, 有時d野係天意, 反正你都有offer back up, 一d都唔需要覺得唔開心, 享受過程, 每一次都有得著, 好似今次咁, 你都學左要幫阿仔調較活動時間。

...

同意同意~~~
唔好自責!
你有兩間OFFER架啦...
不如你煩呀要邊間仲好啦.

原帖由 shevachevy 於 11-11-22 16:03 發表
其實阿女得唔得我都心中有數, 我覺得佢得...哈哈 (自大mum)....不過, 唔得都有好處, 我唔駛煩交唔交錢留位 (阿Q)。本住平常心啦, 我都唔想比壓力自己。

我都係心中有數...
我囡囡應該係唔得...
因為我囡囡INTERVIEW果日...
老師問野太耐...
囡囡冇耐性...
唔肯坐...仲係都要落地...
落左地都唔止..仲要"幢"左隻腳上櫈...
兩個老師即場"嘩!!"左一聲...
我仲係咁見到另一個老師係咁狂TICK"1分"...
所以一定唔得架啦...哈哈...
當係見識一下好了...
你講得啱架...如果得又要煩比唔比錢留位...
留左位到要註冊果陣又要煩唔要邊一間...
煩到下年...煩都煩死...唔得就算啦...平常心啦OK~?

琴日收到亞皆老街,收佐上午n班了.
留位費660.
有無人知呢間學費係幾多呀?

sorry,應該係窩打老道先岩..

原帖由 ilikethis2005 於 11-11-22 16:47 發表
琴日收到亞皆老街,收佐上午n班了.
留位費660.
有無人知呢間學費係幾多呀?

你是指窩打老道嗎...?
我之前有問過學費...
PN班...$2800一個月...
全日班...$5200一個月...

K1班只有全日班...$5400一個月減埋$1600學劵即係$3800一個月...

你個女咁活躍, 我個女其實interview果陣仲未識得行, 所以佢"好似"好乖咁全程坐定定。估唔到呢個反而變成好處, 我本好身好擔心佢咁耐都唔識行。
原帖由 cat8141210 於 11-11-22 16:42 發表

我都係心中有數...
我囡囡應該係唔得...
因為我囡囡INTERVIEW果日...
老師問野太耐...
囡囡冇耐性...
唔肯坐...仲係都要落地...
落左地都唔止..仲要"幢"左隻腳上櫈...
兩個老師即場"嘩!!"左一聲...
我仲 ...

原帖由 shevachevy 於 11-11-22 16:53 發表
你個女咁活躍, 我個女其實interview果陣仲未識得行, 所以佢"好似"好乖咁全程坐定定。估唔到呢個反而變成好處, 我本好身好擔心佢咁耐都唔識行。

唉...兩睇啦...
佢咁樣幢隻腳上櫈好失禮= ="
你個女家下幾多個月呀?
識得行幾步未?
定係要扶住野行先行到?

回復 98# cat8141210 的帖子

而家19個月, 終於識行喇, 慚愧~~

原帖由 shevachevy 於 11-11-22 16:57 發表
而家19個月, 終於識行喇, 慚愧~~

差唔多啦...
我奶奶成日都話...
一歲半就識行晒架啦...
我姑奶仲誇張...
佢自己10個月就已經識得行啦...
唔關事架...
我媽媽話比小朋友行多D唔好驚佢攰...
仲要著埋鞋仔行...
效果會好好多又快好多架...
‹ 上一主題|下一主題