用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有無人知邊個暖水泳池比較暖呢?
go

有無人知邊個暖水泳池比較暖呢? [複製鏈接]

小兒都算怕凍,但又想繼續學游泳,請問是否每個泳池也有分別,可否比些意見呢!謝謝!
   0    0    0    0

室內泳池會比較暖些。但其實只要小朋友習慣左便不會太怕凍。我女由K1至P.4夏天至冬天都是游室內暖水池,P.1開始入學校泳隊要往室外公眾泳池操水。他也喊足三年,但我一定要她段練唔怕凍一定要她游室外,她現在非常之堅強。(但咁就一定要留意氣溫係咪10度以下啦!)

原帖由 345BB 於 11-11-17 22:24 發表
小兒都算怕凍,但又想繼續學游泳,請問是否每個泳池也有分別,可否比些意見呢!謝謝!

只係下水上水凍一凍, 不用太擔心.
小朋友, 要游游水就要捱吓, 唔可以太保護.

回覆 4# 345BB 的文章

我個仔在德福博藝會、EMax大力及學校游過。要留意泳池水溫是否確保它所claim的,尤其早上最早的一節,有可能未夠暖。
另外是更衣室位置,留意會否有冷氣。
第三是會否准許異性進入更衣室,小孩太細,最好有同性別的家長take care.

醒目開學勳章 王國長老

初學小朋友, 浸水多過游水, 一定要夠暖
南華會暖到發滾! 不過去沖涼果下好麻煩....
原帖由 meatloaf 於 11-11-21 01:46 PM 發表
好易冷傷風 ~

SCAA is old, thus facility is not very up-to-date.  you need to walk a few min to get to the changing room la.  the water is hot in the 25m smaller pool but not very hot in the 50m big pool as it's very deep.  Besides the pool area is not fully enclosed, it's partly open so cold wind blow in too.

有冇人知黃永樹個池夠唔夠暖? 好想俾個仔繼續學, 但又怕佢會病

原帖由 coco209 於 11-11-25 17:09 發表
有冇人知黃永樹個池夠唔夠暖? 好想俾個仔繼續學, 但又怕佢會病

黃永樹都好夠暖,但係個會就....
我尋日發現tko超暖^^又小人。我都見好多泳班游得好舒服。

係咪自組私教2對1好過喺泳會學呢? 但又唔知邊到有好教練....

原帖由 larissayu6 於 11-12-3 13:01 發表

黃永樹都好夠暖,但係個會就....
我尋日發現tko超暖^^又小人。我都見好多泳班游得好舒服。

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
‹ 上一主題|下一主題