用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男小拔幾時會有 2nd interview 嘅結果 ?
樓主: EstellaWong
go

男小拔幾時會有 2nd interview 嘅結果 ? [複製鏈接]

我都想join呀

原帖由 EstellaWong 於 11-11-17 16:22 發表
好 , 到時候一齊約埋去買校服.
小朋友 就一齊返學 , 一齊去旅行 , 一齊.......

哈哈... 諗吓都開心.

感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

各位家長,想請問如果無2ND IN,如果寫信去學校,你地估機會是否等如零呢,唔使發夢呢?

原帖由 fatsin 於 11-11-18 16:28 發表
各位家長,想請問如果無2ND IN,如果寫信去學校,你地估機會是否等如零呢,唔使發夢呢?

我諗你唔好浪費無謂彈藥,專攻有second in 的吧。

都明既,輪到 D 2nd in 唔得果 d ,都未到我地呢 d 無 2nd in。多謝你

回復 20# BabyHilary 的帖子

我都係嗰曰in 宣小呀!12月頭仲要讀書俾英華校長聽,真係keep住精神衰弱!終於上黎傾吓,如果唔係,真係好難捱!
希望早些有好消息,就唔使再等啦!

回復 24# fatsin 的帖子

我都同意專攻second in的,若真的很喜歡,反而可考慮明年插班G2,我記得張校長在簡介會說曾收了一個G2插班怕醜仔,他就只小一面試失敗的,但家人沒放棄,最終收咗!
唔好失望,希望在明天!或者有間更合適的等你呢!

原帖由 heamami 於 11-11-21 10:51 發表
I saw the forum message said

"yes, those who have second in should have received the letter and phone call already"

我冇 reject t 信, 又2nd interview 冇信, 又冇電話, 請問知唔知道代表咩意思 ?

謝謝 ...

Reject letter係同出結果日一齊出的,
妳冇信冇電話=與校無緣了••••

多謝你提點。

原帖由 jjmag 於 11-11-18 22:51 發表
我都同意專攻second in的,若真的很喜歡,反而可考慮明年插班G2,我記得張校長在簡介會說曾收了一個G2插班怕醜仔,他就只小一面試失敗的,但家人沒放棄,最終收咗!
唔好失望,希望在明天!或者有間更合適的等你呢! ...
‹ 上一主題|下一主題