用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Del

Del

both competition are keen, but for boy, KCS!

如果唔計距離,我會揀真光,一來真光係保證直升、蘇浙都要面試,我亦見有啲真係入唔番蘇小。加上男仔考真光可能競爭少啲(因為男仔最多讀到小學,女仔好大機會可以讀埋中學),再者,真幼/真小無論校風、成績、環境,都不比蘇浙差。

KCS 話病,可以給你補in返。上年我子入醫院他們都很好安排。去到都見到好多人。

I will choose KCS, coz I don't want my boy to study in a girls' school...

Boy of course KCS lah.  My neighbor's girl is studying in TL K3, she said only 3 boys in her girls' class.

我報左真光,但會放棄面試,朋友的仔仔讀緊K2,60人中只有5個男仔,因為我仔本身比較好動,我覺得多d男佢會讀得開心d ,不過如果可以兩間都in左先就更好,即管睇下請唔請病假先啦

首先多謝大家提供意見!
如選真光, 爸爸就係唔想仔仔在女多男少嘅校園生活下成長, 但我就係覺得真光幼稚園升回真光小學機會大d, 咁到時中學可於灣仔區抽籤, 就不用煩地址問題, 唔知咁諗啱唔啱
而蘇浙有助孩子學PTH, 但好似操行麻麻, 可能我在港鐵曾經見到只是少數例子

原帖由 bbkee 於 11-11-18 11:48 發表
首先多謝大家提供意見!
如選真光, 爸爸就係唔想仔仔在女多男少嘅校園生活下成長, 但我就係覺得真光幼稚園升回真光小學機會大d, 咁到時中學可於灣仔區抽籤, 就不用煩地址問題, 唔知咁諗啱唔啱
而蘇浙有助孩 ...

唔係大啲,真幼係100%直升真小架,蘇幼要面試上蘇小,有機會唔收

原帖由 cyhh 於 11-11-18 11:52 發表

唔係大啲,真幼係100%直升真小架,蘇幼要面試上蘇小,有機會唔收

哈哈~ 似乎你真係好鍾意 TL 喎~

原帖由 spmok1999 於 11-11-18 11:57 發表

哈哈~ 似乎你真係好鍾意 TL 喎~
俾你發現威添•••但我仲等緊信呀••••••