用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 終於有offer啦 - york international
樓主: chungmanchung20
go

終於有offer啦 - york international [複製鏈接]

回復 77# otin 的帖子

佢只係叫我交 $660 咋~ 遲 d 退番主流班個 $660 比我...

回復 72# MiniCooperS 的帖子

MiniCooperS

其實係一定要寫信架, 佢用信黎排位架....不過, 你問下佢怕寄唔切, 可唔可以 check 下仲有無位可以比小朋友呢....我真係好想好想入國際班.....

我都係誠意咋.....其實係唔可以架 >< 你唔好話有人用電話轉班成功喎......咪實知係我囉....

我個仔都係國際AM呀!
除非有更好的offer要再考慮(機會太微了)。。。。
否則都係York 架啦。雖然真係幾拿利。。。$4200一個月再+活動$!不過校長講到咁勁。。。我都想阿仔4歲考完starter ge....
星期一交$660. 我諗住拎去。

原帖由 萬樂豬 於 11-11-23 14:32 發表
我本身主流都係 am, 國際都係am........咦~~咁咪做同學仔........哈哈~~

你小朋友幾大呀 >>>

原帖由 ting-ma 於 11-11-24 09:05 發表

請問除了學費, 佢多雜費嗎?

好想有個預算.

雜費唔太多,$1700一年左右。

咁茶點幾$呢?多數食d咩?
thx

原帖由 kiukiu1010 於 11-11-24 09:58 發表

雜費唔太多,$1700一年左右。

據我周圍八番黎既資料所得,茶點費好似係$6-700左右,校車$750,cambridge $3xxx一期 (k2開始,一年三期),另有機會可參加多智元/能班(好似係咁叫...) $3xxx一個月 (好似番多個下午班咁,內容包括cambridge+興趣班),再加一年雜費約$1700 (未八到是否包括校服書包書薄),另外路邊消息,每個月都有不同機構/型式既捐款,每次約幾百蚊。

好似係所有extra既野(學費+雜費外)都可選擇參予/不參予。

以上只供參考,我強調以上資料只係八番黎,希望有依家讀緊York既媽咪核實/補充一下(尤其捐款一事)!等我地可以有多少少預算,無限感激 ^^

回覆 87# 藤媽 的文章

thank you!

hi 萬樂豬
,

由你寫信轉國際班,到你收到電話通知,等左幾耐吖?

醒目開學勳章

我阿仔L2,暫時只係每一年捐咗一次比公益金同今年捐過食物比食物銀行,冇其他捐款!THX!
原帖由 藤媽 於 11-11-24 18:41 發表
據我周圍八番黎既資料所得,茶點費好似係$6-700左右,校車$750,cambridge $3xxx一期 (k2開始,一年三期),另有機會可參加多智元/能班(好似係咁叫...) $3xxx一個月 (好似番多個下午班咁,內容包括cambridge+興趣班),再加一年雜費 ...

回復 90# loloyen 的帖子

啊! 收到! thanks ar loloyen

RICHWONG

我無寫信架....但個小姐話其實一定要寫信來排位, 不過, 我煩左佢 2 個星期, 日日打去問個情況....之後...好好彩有位滕出來即刻通知我...

所以....最好快點寫信留位....

原帖由 richwong 於 11-11-24 19:54 發表
hi 萬樂豬
,

由你寫信轉國際班,到你收到電話通知,等左幾耐吖?

原帖由 otin 於 11-11-24 12:11 發表
咁茶點幾$呢?多數食d咩?
thx

茶點$2100半年,多數食下麵包,蛋糕,餅,每個月都會有幾日食粥,麵,通粉,麥皮之類,另外每日都有飲品,好立克,阿華田,朱古力奶,麥精,果汁之類飲品.

原帖由 藤媽 於 11-11-24 18:41 發表
據我周圍八番黎既資料所得,茶點費好似係$6-700左右,校車$750,cambridge $3xxx一期 (k2開始,一年三期),另有機會可參加多智元/能班(好似係咁叫...) $3xxx一個月 (好似番多個下午班咁,內容包括cambridge+興趣班),再加一年雜費 ...

校服同書包需要另外俾錢的.捐錢方面是隨心的,幾十蚊都ok無問題架.唔使一定要幾百咁多.囡囡n1(k1)開左至今都只係捐過一次俾公益金同捐過一次食物俾食物銀行.

想問咁多位MAMI ,今年YORK 面試時考咩?
係咪申請國際班要用英文IN?定係有得揀?
會問家長咩問題?
請幫忙比比意見!THX!

原帖由 kiukiu1010 於 11-11-25 15:43 發表

校服同書包需要另外俾錢的.捐錢方面是隨心的,幾十蚊都ok無問題架.唔使一定要幾百咁多.囡囡n1(k1)開左至今都只係捐過一次俾公益金同捐過一次食物俾食物銀行. ...

原帖由 beepaul2007 於 11-11-25 18:32 發表
想問咁多位MAMI ,今年YORK 面試時考咩?
係咪申請國際班要用英文IN?定係有得揀?
會問家長咩問題?
請幫忙比比意見!THX!

SORRY!!!呢方面我唔係咁清楚,舊年係爸爸同囡囡入去IN我去聽簡介會,我地係讀主流班的.

SAY 個hi 先, 幾位INT' am k1 既爸爸媽媽hello :p

我都係 國際班 AM :)

KEEP IN TOUCH!

me too~ 我囝囝都係 int am ~

我11月尾去交留位費+轉上午的信﹗下星期我會開始打電話,希望成功轉上午喇﹗

原帖由 MiniCooperS 於 11-12-10 23:36 發表
我11月尾去交留位費+轉上午的信﹗下星期我會開始打電話,希望成功轉上午喇﹗

我唸住轉到上午班既機會都好大,我上年1月考都轉到上午班,預祝你成功!!
‹ 上一主題|下一主題