用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 終於有offer啦 - york international
樓主: chungmanchung20
go

終於有offer啦 - york international [複製鏈接]

回覆 60# chungmanchung20 的文章

我略略睇過york版既thread,應該係另外上的,冇記錯應該係$3xxx一期(分三期),完成個course一年就約$10k。

我睇過坊間(eg. ABCxxxxxxx) $1,800/mth (2d/wk,1hr/d) 或 $1,500/mth (1d/wk,1.5hr/d)。

上堂內容唔清楚,單從環境考慮的話,我會prefer佢係番學校度學,話晒環境熟識d嘛!

不過等一切塵埃落定先決定呢d野啦!

至於playgroup好似要交留位費時一併交錢,我都仲十五十六中,三千幾蚊真係唔平,如果決定讀既我唔介意俾佢星期六多個地方同其他小朋友玩下,但如果唔讀york就真係冇咁多 浪費啦

Hi otin,

我其他心儀的KG未In或未有結果,暫時系York 國際 PM,我仍考慮緊,未到Deadline。

你呢,有無其他Back UP ?

回復 30# richwong 的帖子

hi richwong,
我小朋友今日收到國際班pm offer,但其實我地係想讀上午班的.
你有交留位費?學校有冇比返am offer你小朋友?

我暫時都係只有York國際pm,最快要下個月1號先有消息。同埋我小朋友係0912B其他都不寄厚望,其實我都幾鐘意York,校舍又大又乾淨,又比到國際班。如果am class就唔洗考慮啦,29號 Deadline la.

原帖由 richwong 於 11-11-22 11:50 發表
Hi otin,

我其他心儀的KG未In或未有結果,暫時系York 國際 PM,我仍考慮緊,未到Deadline。

你呢,有無其他Back UP ?

回復 30# richwong 的帖子

hi richwong,
我小朋友今日收到國際班pm offer,但其實我地係想讀上午班 ...

Otin,

我小朋友都係0912B,嚟緊最快的面試都要周6,而且都系熱門的PG,如果可以收都系當Bonus,唔寄太大期望。所以我應該今天就去交留位費了。

引用 !reportpost_img! 回復
我暫時都係只有York國際pm,最快要下個月1號先有消息。同埋我小朋友係0912B其他都不寄厚望,其實我都幾鐘意York,校舍又大又乾淨,又比到國際班。如果am class就唔洗考慮啦,29號 Deadline la.

回復 64# richwong 的帖子

Hi richwong ,
我都會交留位費我會郵寄,你今天交完可否話比我知學校會有d乜比返你或通知你。我都怕我郵寄會唔知道。thx!

原帖由 chungmanchung20 於 11-11-22 09:59 發表

咩cambirdge course做另外俾錢架?唔係上堂學架咩?

係要另外俾錢架,不過聽講k3英文課程都係跟cambirdge course來教.

好開心, 我終於求到 york 比國際班 am 我嘞~~~ 但下星期一前要交到支票比佢.......

Today I got the call and offered us international class too.  Really good news for us.

回復 67# 萬樂豬 的帖子

恭喜你吖萬樂珠!不過後面既路你更加要加油喔!

藤媽 :

多謝你呀~我會加油架....我知道...依家唔止小朋友要努力, 我做媽媽都要努力........希望....我可以跟得到同教到佢啦~

原帖由 藤媽 於 11-11-23 21:47 發表
恭喜你吖萬樂珠!不過後面既路你更加要加油喔!

你係 am 定 pm ?

原帖由 DiamondHill 於 11-11-23 21:45 發表
Today I got the call and offered us international class too.  Really good news for us.

回復 67# 萬樂豬 的帖子

你打電話去要求?

本身今早佢都仲係要求打封求位信架,到下午他說有 am 位比我,yeah 唔洗煩.......

個小姐超級勁好人同好有禮貌, 但我睇過 d post 話佢地唔跟進同態度差.....我真係一點都唔覺得喎..

原帖由 MiniCooperS 於 11-11-23 22:06 發表
你打電話去要求?

原帖由 萬樂豬 於 11-11-23 22:10 發表
本身今早佢都仲係要求打封求位信架,到下午他說有 am 位比我,yeah 唔洗煩.......

個小姐超級勁好人同好有禮貌, 但我睇過 d post 話佢地唔跟進同態度差.....我真係一點都唔覺得喎..

...

我又打電話問吓先﹗

回復 4# 萬樂豬 的帖子

AM class same as before.

And you ?

我本身主流都係 am, 國際都係am........咦~~咁咪做同學仔........哈哈~~

你小朋友幾大呀 >>>

原帖由 DiamondHill 於 11-11-23 22:15 發表
AM class same as before.

And you ?

恭喜呀萬樂豬!
你係已交留位後才有得轉am or仲未交呢?下星期前要你交的支票是大訂?
我收到的是國際班pm,但其實我想am架....唔知點算好呢?29號就要交留位費啦
你係咪打電話去同學校講話想轉am就得架?
thx

原帖由 萬樂豬 於 11-11-23 21:02 發表
好開心, 我終於求到 york 比國際班 am 我嘞~~~ 但下星期一前要交到支票比佢.......

回覆 2# 萬樂豬 的文章

My daughter is 0907.

Keep in touch!

其實, 個小姐今日已講, 佢地一定要睇信留位架....或轉 am 架...

所以愈快寄愈好......咁會排得前 d 多機會 d ....

而我係因為....日日打去問, 打去煩個小姐....可能佢頂我唔順.....快快手比左個位我, 等我唔洗煩佢.....哈哈....

不過, 佢地真係超好禮貌囉.....

回復 78# DiamondHill 的帖子

我仔仔係 0909 年的~
‹ 上一主題|下一主題