用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍真光如有消息,請留言通知
樓主: 713mom
go

九龍真光如有消息,請留言通知 [複製鏈接]

回復 1# JOJA 的帖子

add oil++++++.   Is Heep Yan your dream school??

回復 88# water55 的帖子

Hi Water 55,

Could you please also PM to me?

Ms bead,

Thanks for the link.

You are a smart parent.

Just wanna to share your thoughts.  If KTL, KTS and APS all succeed, how will you choose?

Please bear with me this early-to-ask Q.

Hi water 55,could you pm to me?thanks

回覆 18# water55 的文章

Would u mind share with me also. Thanks!

回復 91# water55 的帖子

可否PM我關於真光問題呢?我都去註冊左但仲有2間可選擇但對真光了解不深,可否分享一下THX^^
hi~hi~

可否PM我關於真光問題呢?我都去註冊左但仲有2間可選擇但對真光了解不深,可否分享一下THX^^

可否PM我關於真光問題呢?我都去註冊左,但對真光了解不深,可否分享一下THX^^
:loveliness:

Hi water 55,
我都去註冊左,真的想知道,可否PM給我呢?等我再認真考慮!!!!    thx! :D

各位,我從來沒說真光有什麼問題,只是個人分析及原因不選此校,請放心吧!此校很好如不是當初都不報此校,我只是擔心在此校網中學太大競爭,大家不用pm我了
穎穎係2006年3月5日入侵咗屋企喇! :-)

原帖由 jonahlee 於 11-11-18 17:28 發表
Just wanna to share your thoughts.  If KTL, KTS and APS all succeed, how will you choose?

Please bear with me this early-to-ask Q.

雖然唔知係咪問我,但係都多口答下,唔好見怪...

以學術性計,當然係aps...講多無謂,睇升中結果,呢間係最多人可以升到拔萃,不過大家都知道,小朋友+家長都要付出好多...仲有aps好似要每個學生必修一種樂器...

kts既成績都好好,個校園有好多空地比小朋友走動...

ktl就有中學backup,可守可攻,成績好嗰批可以去搵再好d既中學,中間嗰批就上自己中學,唔駛同人爭,雖然中學唔係top,但係都唔差...

我自己相信老師有冇愛心係睇人,唔係間學校,睇下你好唔好彩撞到位好老師,所以唔好講話邊間學校有愛心d...睇下小朋友+家長想付出幾多($+精神+時間),當然,付出唔一定有回報...

純粹個人意見,不喜勿插!!!

原帖由 water55 於 11-11-18 22:43 發表
各位,我從來沒說真光有什麼問題,只是個人分析及原因不選此校,請放心吧!此校很好如不是當初都不報此校,我只是擔心在此校網中學太大競爭,大家不用pm我了 ...

其實呢個係個人選擇, 大家唔好再要pm
不過water55最初話唔方便講,要pm比人...我明白原本你係唔想引起爭論,但係d人(包括我)就覺得你好似知道間學校d秘密,所以咁多人問你pm...
另一方面,就係大家對ktl都唔清楚,所以咪咁多疑慮...

Thank you for your opinion

原帖由 ms.bead 於 11-11-20 15:01 發表

不過water55最初話唔方便講,要pm比人...我明白原本你係唔想引起爭論,但係d人(包括我)就覺得你好似知道間學校d秘密,所以咁多人問你pm...
另一方面,就係大家對ktl都唔清楚,所以 ...

請問知唔知點解三年斑得一斑,個年點解甘多人轉學校?

Ms Bead,

Thanks a lot for your good analysis.

If you dont mind how will you personally rank among ktl, aps and kts?  (based on your expectation for your kid)

Just wanna to share more parents' thought.

多謝你幫我解答,我就是不想自己的愚見影響大家......總之真光是一間好學校
[quote]原帖由 ms.bead 於 11-11-20 15:01 發表

另一方面,就係大家對ktl都唔清楚,所以 ... [/quote]
穎穎係2006年3月5日入侵咗屋企喇! :-)
‹ 上一主題|下一主題