用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 講下K2/K3面試經驗
go

講下K2/K3面試經驗 [複製鏈接]

各位有冇K2/K3interview經驗?  通常會問乜?  考小朋友學術, 还是跟K1面试差不多??
   0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

我玩過一次,小朋友一個入去,唔見家長
內容~唔清楚
恐龍家

插班k2時in過兩間

1/家長同小朋友見校長,只係問小朋友一啲好basic既問題,名/幾歲/之前讀咩學校/多唔多功課/鍾唔鍾意做功課/考觀察力....

2/家長同小朋友見老師,都係basic question,跟住串珠仔/分類/畫畫/認字/畫直線/counting(要聽老師講要幾多).....

原帖由 tattc 於 11-11-11 10:10 發表
插班k2時in過兩間

1/家長同小朋友見校長,只係問小朋友一啲好basic既問題,名/幾歲/之前讀咩學校/多唔多功課/鍾唔鍾意做功課/考觀察力....

2/家長同小朋友見老師,都係basic question,跟住串珠仔/分類/畫畫/認字/畫直線/counting(要聽 ...

第2間好認真, 好學術

Do you mind telling us which kindergartens they are?  Thanks.

插班k2時in過兩間

2/家長同小朋友見老師,都係basic question,跟住串珠仔/分類/畫畫/認字/畫直線/counting(要聽 ...

1/般咸道禮賢會

2/救恩
‹ 上一主題|下一主題