用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Deleted
go

Deleted [複製鏈接]

Deleted
   0    0    0    0

樓主,何苦呢?!還沒放下嗎?這樣做人好辛苦呢!

你對TT係o岩o岩先不滿???  點解下星期開始交留位費先黎開post???

不過我老公已經開左cheque($550)下個星期去交留位費...

由我小朋友要報2歲班時我開始上黎EK, 到而家小朋友要報K1, 我仍然見到樓主嘅冤魂纏繞住TT 樓主真係好長情(重有長氣呀)呀. (仲要點幾兩點都唔訓去'作文')

呀樓主, 你咁得閒做summary, 勞煩你開多幾個post做埋其他名校, 尤其係九龍塘個D, 佢地都比人插得好勁, 仲有千其唔好漏咗你小朋友讀個間KV喎(不過唔知你有無因為不滿而退咗學呢). 因為我都等緊呢D學校offer, 有咗你嘅summary就易揀好多.

BK d 家長個個都有腦有一定分析能力, 你唔洗咁辛苦代入我地個角色幫我地諗架嘞. 可能有D人真係唔介意'犯賤'都要入呢D比人插爆嘅名校呢. 你都揀得, 人地一樣揀得.係咪?

講咁耐, 其實我係你忠實'fanx', 你咁多年嘅批評一定累積好多經驗, 獨特見解. 唔知你幾時出黎辦間perfect嘅學校呢? 記住通知聲.:;pppp:

100%confirm考不到才這樣做 !! :tongue:

充忘記了如你有本事真係辦間perfect嘅學校記住通知我地班bk家長一聲呀   

If TT is not your cup of tea, please just let it go.  I am sure your kid is now very happy with his school.  But different people will have different choice and priority.  Just let go.

都咁耐啦....樓主何苦呢

我反而欣賞佢花時間整理好資料,唔係作出來就無問題,無人投訴,無進步咖...

原帖由 sheffield 於 11-11-10 08:55 發表
樓主,何苦呢?!還沒放下嗎?這樣做人好辛苦呢!

>>>開多幾個post做埋其他名校, 尤其係九龍塘個D
讚成!!!親子皇都無呀....哈哈

原帖由 chubbybaby 於 11-11-10 09:12 發表
由我小朋友要報2歲班時我開始上黎EK, 到而家小朋友要報K1, 我仍然見到樓主嘅冤魂纏繞住TT 樓主真係好長情(重有長氣呀)呀. (仲要點幾兩點都唔訓去'作文')

呀樓主, 你咁得閒做summary, 勞煩你開多幾個post做埋 ...

which kg?
pls refer to my post below...u'll find the answer.

原帖由 spaghettishum 於 11-11-10 10:37 發表
想知樓主最後揀左邊間kg?
我都好期待樓主比較埋其他花香四溢的kg, 有比較先揀到嘛
最好有埋小學的比較,thx

樓主 feel these grapes taste so sour.

Various adversity has soured her view of life.

當自己有個美滿家庭, 但仍深深不憤某個性格不合的情人. 何苦.
珍惜眼前人吧啦.

你都好得閒·

原本都唔知祟真有咩好, 咁多人爭住報, 但睇番好多人既留言, 知道原來只係行政有D要改善既地方, 但其他方面原來係咁好, 攪到我都要幫小朋友報下睇下有無機會先.

真係多謝樓主呀, 有妳提出問題, 先有咁多人解釋番事情始末, 所謂真理越辨越明, 就係咁解, 唔該晒.

P.S.: 行政上既野, 對我選校黎講, 比重比較低.

可憐的港媽

大家都睇開d啦~
都講明"只供參考! 不喜勿進!"
同埋個post係比TT及新家長有個參考及改進的地方!到時唔好又多個苦主上黎投訴咪仲好囉~ Relax~
而我對其他學校暫時未有好似對TT咁嘅體會喎, 所以都係留番比其他人做啦!

sheffield : 如果我還沒放下, 就唔只咁少post啦~  另外妳囡囡張相好可愛呀~:)  
qq爹地 / jlbb1: 謝謝欣賞! 只係有些人喜歡報喜不報憂jer...
‹ 上一主題|下一主題