用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無人知培正面試的流程呢?可否分享一下?Thanks! ...
go

請問有無人知培正面試的流程呢?可否分享一下?Thanks! [複製鏈接]

睇完D post,都知培正係要小朋友自己入去面試的,但有無家長或朋友既朋友係知道面試時大約會問D乜既呢?謝謝告知!
   0    0    0    0

真係無人知?推下先……

推推推..

你去反幼稚園一覽,搵反PC就可以睇反以前D INTERVIEW既POST同其他資料, 希望幫到你啦.
原帖由 whychan777 於 9-11-2011 22:34 發表
推推推..

我囡囡上年去過面試, 佢先會在數下排隊, 之後就會有個小童子軍帶你哋上課室, 去到課室就會等老師叫名, 每次5個人到啦, 跟住叫小朋友排隊準備到第二個課程, 在等候的時間不長, 小朋友排隊後老師會叫排隊的小朋友去第二個課室, 但係你未到第二個課室,就已經比考試的老師帶走了, 交手過程時間好快, 連一聲byebye都講唔到, 考什麼唔知, 不過我小朋友就話有圖畫, 問小朋友是什麼來的。家長們什麼都睇唔到, 因為唔可以企近課室, 唔洗10分鐘小朋友就會出返來。
我覺得面試第一個要考的就係小朋友轉課室唔可以喊,第二就要好叻坐定定囉

多謝上等人同peggy8422的回覆,真係要同囡囡做好心理輔導先得,如果唔係實喊死!!

我同事前年in過,佢話唔見有小朋友喊,我話點會個個都咁叻唔喊,佢話可能個個都已經返緊nursery,習慣左返學就唔會喊咁話。雖然佢咁講,但我仍然覺得我個仔係會喊,仲會唔肯入課室果隻,唉~我都係當去參觀學校算了,無期望。

Many thanks.......

原帖由 上等人 於 11-11-10 01:11 發表
你去反幼稚園一覽,搵反PC就可以睇反以前D INTERVIEW既POST同其他資料, 希望幫到你啦.

雖然反緊PN唔會喊,但去到陌生學校一下子就要自己跟陌生人入課室, 我小朋友一定唔得,喊緊. 希望學校可以比家長一齊入啦...始終每個人都有自己弱點, 都無辦法.唯有寄望D有家長陪既學校啦...佢走寶..
原帖由 jenyung 於 10-11-2011 12:39 發表
我同事前年in過,佢話唔見有小朋友喊,我話點會個個都咁叻唔喊,佢話可能個個都已經返緊nursery,習慣左返學就唔會喊咁話。雖然佢咁講,但我仍然覺得我個仔係會喊,仲會唔肯入課室果隻,唉~我都係當去參觀學校算了,無期望。 ...

原帖由 上等人 於 11-11-10 14:08 發表
雖然反緊PN唔會喊,但去到陌生學校一下子就要自己跟陌生人入課室, 我小朋友一定唔得,喊緊. 希望學校可以比家長一齊入啦...始終每個人都有自己弱點, 都無辦法.唯有寄望D有家長陪既學校啦...佢走寶..
...

我個女都係咁呀, 所以希望都可以比我入去, 等佢唔好喊答到問題先, 好過係咁喊乜都做唔到.

我個仔係十月細B, 雖然剛插班返學, 但我相信到時都未夠時間俾佢WARM UP一個人環境, 我估實喊, 哈哈!
‹ 上一主題|下一主題