用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香兒幾時會出結果?
樓主: mr.bb
go

香兒幾時會出結果? [複製鏈接]

好緊張呀, 你小朋友好叻呀, 佢係咪考年紀最細個班合唱團班呀, 應該得2班,但係好多人教喎...咁你小朋友係唱乜歌試音架?之前有冇參加過其他合唱團學唱歌呀?

原帖由 koala_choco 於 11-11-11 15:58 發表
收到信.  成功考到.

My daughter is 5.5 years old.  She got accepted to 預備班.   Anyone knows what is the differences between 培訓班, 預備班 and 初級班?

原帖由 nowhereman 於 11-11-11 09:50 發表
入吾到 "香而" 果d, 會去晒 "頁士", "同星", "紅紅", "香江幼兒 musical" 個度, 好過冇 !!

My daughter got accepted too, but the timing is not fit, weekday afternoon, as she have to go school in the afternoon, we hv to ask for changing of time........

醒目開學勳章

My son got reject too!

醒目開學勳章

合唱團 - 衰左
普通話 - 收, 不過勁騎呢時間, sun 2-3pm @ 何文田
有無人知返油天d時間會唔會好dd ?
thx

醒目開學勳章

原帖由 zoesychan 於 11-11-11 20:48 發表
合唱團 - 衰左
普通話 - 收, 不過勁騎呢時間, sun 2-3pm @ 何文田
有無人知返油天d時間會唔會好dd ?
thx

香兒已出了新一年的時間表,
你可以上網check下d班,
之後再入表改時間。

好開心呀, 合唱團收左我個侄仔入預備班, 真係唔知佢點分班架呢, 佢今個月先滿5歲我仲以為佢會編入培訓班. 其實佢地係咪收女仔多過男仔呢?

但係我嗰個係男仔, 你兩個囡囡由預備班唱到升高班, 咁佢地係咪學得好開心呀? 要學到邊一級先有得公開表演架?而家要退團咁佢地咪會好唔開心囉......

原帖由 TMMA 於 11-11-11 20:13 發表
我有團服(即運動服⋯黃色、藍色及粉紅色)冬、夏季都有,
及女表演服⋯由預備班至高班
(即紅、藍兩色及白恤衫)多套,
很新淨,不同size都有,
因我兩個小朋友要升高班,
而時間方面無法配合,所以要退團,
故現欲出 ...

醒目開學勳章

原帖由 Queenielam88 於 11-11-11 21:27 發表
但係我嗰個係男仔, 你兩個囡囡由預備班唱到升高班, 咁佢地係咪學得好開心呀? 要學到邊一級先有得公開表演架?而家要退團咁佢地咪會好唔開心囉......

...

唔開心都無辦法,要每個星期六去何文田or英皇道唱三個鐘,計埋來回車程,咁就會無左一日.......

原帖由 Queenielam88 於 11-11-11 17:12 發表
好緊張呀, 你小朋友好叻呀, 佢係咪考年紀最細個班合唱團班呀, 應該得2班,但係好多人教喎...咁你小朋友係唱乜歌試音架?之前有冇參加過其他合唱團學唱歌呀?

...

我女也獲取錄, 她5.5歲, 之前沒有參加過合唱團, 也沒有學過唱歌, 她用普通話唱《苿莉花》。我之前買過一隻宋祖英的DVD給她看, 她很喜歡, 經常看, 就這樣學會了唱, 不用我教她, 首歌是她自己選的

其實我沒想過香兒會收她, 只是見她喜歡唱歌,讓她試下, 查實知不知有多少人報香兒的合唱團的?,收幾多人?

我個侄仔過兩日就5歲喇, 佢都係冇學過唱歌但佢堅持要唱<For the beauty of the earth>. 因為佢Daddy放過CD俾佢聽, 跟住我咪响youtube到播番啲片俾佢睇跟住唱囉, 佢話in嗰時個老師問佢唱乜歌,跟住老師仲彈琴幫佢伴奏(我心諗咁咪死緊,佢未試過有伴奏又唔知個key啱啱佢)但佢話唱完老師問佢邊個教佢唱, 佢話係Daddy教, 老師就話佢同daddy都好叻喎, 跟住老師就彈3個音叫佢跟住唱, 應該係考佢聽音同音準掛!不過佢daddy話in個日都好多好多小朋友考喎, 仲要係分2日,應該係好多人去考仲有好多係响其他合唱團學緊唱歌, 所以我侄仔入到我覺得好開心!

原帖由 tinyee 於 11-11-12 08:52 發表

我女也獲取錄, 她5.5歲, 之前沒有參加過合唱團, 也沒有學過唱歌, 她用普通話唱《苿莉花》。我之前買過一隻宋祖英的DVD給她看, 她很喜歡, 經常看, 就這樣學會了唱, 不用我教她, 首歌是她自己選的

其實我 ...

醒目開學勳章

好失望, 我仔入唔到合唱團(下個月先5歲), 只係普通話組收左, 我睇過課程內容, 好似只係入去學普通話, 我想問你地小朋友有無參加過呢個班?  其實係咪單純學普通話架咋, 如果係我可能唔註冊喇, 因為我仔本身讀英普班同上緊學校既普通話班.

咁你個仔仔係會番邊班呀, 我侄仔係編左去weekday下午何文田, 我地會幫佢改番去星期日下午何文田囉.

原帖由 koala_choco 於 11-11-12 14:09 發表

早前個 post , 唔見左一大半d 字.

我也好開心, 仔仔考到, 我仲驚佢考時未夠5歲會被年齡歧視, 因他是香兒定的年齡最細的一組, 去考的好多都5歲幾. 我地又無出去學過, 幸好沒有影響result, 他也是唱了首我地d 大人 ...

For the beauty of the earth

真係唔易唱喎...
我諗我女唱個首 兒歌 真係太 EASY 所以唔得LOR>..

我想去信求位...但見我想上的地方得一班....一班多少人呀?..

有冇 WAITLIST 生..?

你地幾多號要注卌呀?
‹ 上一主題|下一主題