用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真 - 第一輪結果
樓主: charlotte2008
go

崇真 - 第一輪結果 [複製鏈接]

英普班Waiting, 想問下會排埋主流條隊架?

崇真係我同老公嘅首選, 宜家Waiting, 又要等過...同埋唔知waiting位多唔多...唉...
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/missing_joe/my_photos][/url]

rejected as expected. 想問主流班有冇人收waiting letter呢?

真替有offer的小朋友開心!

我個女其實都int得幾好,眼見佢真係主動答左好多問題,成組人得佢講到個名,又係08年大b,不過真係估吾到,竟然連waiting list都無,真係好灰又好down! 我真係不由自主地好depress左成個下午!無信心再去interview,灰到爆!

連waiting list都吾入到,到底我再寄求位信去,TT會吾會都係會俾D位人地在waiting list的小朋友先呢?我真係好想個女入這間學校的,都吾知點啦!

主流班(reject)

唉~~
我都係REJECT AR~~

竟然連waiting list都無

好都好失望, 都唔知點算

我囡囡都係0811超大B, 英普班 reject!

原帖由 潘嘉鴻 於 11-11-10 15:14 發表
剛看過信箱都係未有信,唔知怎解??好心急知結果。有冇家長仲未收信啊??

我都未收到…

失望極了

我呀囡果日跟晒指示做,玩玩具時有條理分類,識得收拾玩具;唱埋Twinkle Twinkle Little Star 連做action.聽故事坐定定,完晒講bye bye....唉! reject左。我本身係畢業生,又係校友,呀囡係一月大囡 ,好唔開心!唔通真係要收全職媽媽…好嬲!
Hope Everybody Have A Wonderful Life.

我都係未收到信...
why why why?

總之係無人可以知道學校要甚麼,(我也是校友會,大B,WAITING都無)而家研究也無用。
大家加油,收拾心情同小朋友再加油吧!!

我都上黎報到先 ..... 我 exactly 同你一樣 , 家姐番緊
ik3 架, 點知都係 waiting 比我個仔 !!!

收到信真係幾傷心

原帖由 高齡牛師奶 於 11-11-8 22:19 發表
我都同你一樣 -->>> 衰左 !!!

waiting list. ~~~

都係叫我 2012年5月call 去問

ps : 哥哥讀緊TT架喇 ~~~ 証明係無 Granted 啦 !

08年12月主流班(reject)

我係全職媽媽,囡囡當晚表現尚可,都冇期望會即收,但以為會有waiting,可惜封信係reject~

原帖由 mrschan923 於 11-11-10 23:04 發表
我呀囡果日跟晒指示做,玩玩具時有條理分類,識得收拾玩具;唱埋Twinkle Twinkle Little Star 連做action.聽故事坐定定,完晒講bye bye....唉! reject左。我本身係畢業生,又係校友,呀囡係一月大囡 ,好唔開心!唔通真係要收全職媽 ...

真係越諗越驚, 諗住生多個一齊讀會方便啲, 點知咁多家長個大嘅讀緊, 細都唔收...
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/missing_joe/my_photos][/url]

收到信, 一如所料, 仔仔英普WAITING, 不過算啦, TT唔係我首選, 當攞經驗熱吓身 , 但我想問, 點解咁多小朋友, 讀完崇真幼稚園都唔上崇小 , 係咪崇小其實麻麻地?

原帖由 豬油妹 於 11-11-11 02:13 發表
真係越諗越驚, 諗住生多個一齊讀會方便啲, 點知咁多家長個大嘅讀緊, 細都唔收...

依家間間幼稚園都係咁, 講到明哥哥家姐讀緊都唔會優先收細佬, 妹, 我上年分別有朋友仔女讀民生同禮賢, 都係唔收佢地細果個, 唉, 搞到我都唔敢生多個, 唔想再搵多次學校.

如果好喜歡呢間學校, 我覺得咩都試吓啦. 就算最後唔得都叫盡咗力.

加油, 唔好灰心.

原帖由 bagman 於 11-11-10 19:01 發表
真替有offer的小朋友開心!

我個女其實都int得幾好,眼見佢真係主動答左好多問題,成組人得佢講到個名,又係08年大b,不過真係估吾到,竟然連waiting list都無,真係好灰又好down! 我真係不由自主地好depress左成個下午!無 ...

我小朋友收咗英普班, 不過我地係雙職父母黎架.

原帖由 mrschan923 於 11-11-10 23:04 發表
我呀囡果日跟晒指示做,玩玩具時有條理分類,識得收拾玩具;唱埋Twinkle Twinkle Little Star 連做action.聽故事坐定定,完晒講bye bye....唉! reject左。我本身係畢業生,又係校友,呀囡係一月大囡 ,好唔開心!唔通真係要收全職媽 ...

醒目開學勳章

‹ 上一主題|下一主題