用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學芭蕾舞小朋友ge 媽咪入黎分享下la (附芭蕾舞衫資料) ...
go

學芭蕾舞小朋友ge 媽咪入黎分享下la (附芭蕾舞衫資料) [複製鏈接]

學芭蕾舞小朋友ge 媽咪入黎分享下la (附芭蕾舞衫資料)

我個女學左一個月芭蕾舞, 之前都有在此得到其他媽咪提供ge 資料, 所以想開個topic 同大家分享下.  大家可以都留定一d 有用ge 資料 同分享.

晴晴依家係曾雪麗上緊kb2.  你地d 小朋友係邊度上緊同埋覺得好唔好ar?
晴晴媽媽

Re: 學芭蕾舞小朋友ge 媽咪入黎分享下la (附芭蕾舞衫資料)

買芭蕾舞衫資料:

銅鑼灣金百利22樓
www.qeducationhk.com

三星舞蹈用品公司
  百惠舞蹈服裝用品店

九龍彌敦道216-228A號恒豐中心1樓16舖
TEL:2385 5076   Fax: 2736 6691
元朗安寧路152-154號紫荊樓第二期地下
TEL:2478 2917    Fax: 2476 1748
丁泰隆
經營: 各類舞蹈用品及芭蕾舞衣、鞋、襪及皇家芭蕾舞考試服裝、中國舞服裝•
定做: 各類舞蹈表演服裝•
出租﹕各款中、西民族服裝、芭蕾服裝•
TEL: 2773 1205  溫太

陳婷舞蹈用品公司
  芳婷舞蹈用品有限公司

九龍深水
晴晴媽媽

Re: 學芭蕾舞小朋友ge 媽咪入黎分享下la (附芭蕾舞衫資料)

芭蕾舞學校website (請提供):

曾雪麗

培藝
晴晴媽媽

erica, 你女女上緊星期幾ar? 會唔會係同學呢?
晴晴媽媽

芭蕾舞學校website (請提供):

培藝

http://www.firststepballet.hk.st/

晴晴

我囡返星期二, 四, 六, 2及4就返下午, 而星期六就返上午.. 唔知我地有無見過呢??

erica, 我個女上緊sat pm, 黎緊sat 11/12 pm 又放假, 無mud 時間好難補堂.
係咪3日都同一個miss ga?

係ar, 我未結婚前都住tai hang ga.
晴晴媽媽

我都想幫囡囡報曾雪麗的kb2(Causeway Bay),可否比一些comment?(for example: 老師是否有愛心.....),謝謝!

晴晴,

咁我女同你個女唔係一齊?? 星期二係唔係一班??

hey.. 以前我覺得好d, 一至五都係ms. rosie, 而星期六至日, 就ms. emma, 不過依架, 成日都唔同, 自從ms. rosie 走咗之後, 到最近d 老師先定d, 我聽工人講, ms. younne 都唔錯

Claudia

曾雪麗d 老師個個都好有愛心, 而且小朋友多數上得都好開心, 因為有音樂又跳舞, 所以係好好既... 只係可能小朋友細, 唔識follow instructions 而已

kaka mom (erica 應該係你女個名 ), 我個女只係上sat pm ja, 因為佢mon-fri 返full day, sat am 又話無位. 晴晴上緊係ms gi-son(唔記得點串, 係咁ge 音)教ge , 上sat 佢無返, 就ms emma 上, 好似ms emma 好d
你個女學左幾耐ar? 晴晴上到第5堂先唔水全堂攬住我ja
晴晴媽媽

我未結婚前都住tai hang ga

係米講緊灣仔區大坑啊?我剛剛搬黎大坑住呀!
做人至緊要開開心心 :-D

puibb, 你囡囡幾大ar?
佢之前係邊間學ar?
你搬左未ar? 搵日約出黎玩下ar.

claudiato, 我個女上左5堂, 都ok ar, sat pm 少人d 照顧好d.
晴晴媽媽

呵,我剛剛從九龍城搬來大坑住呀!約出黎玩,好呀,你囡囡幾大呀,你依家住邊頭呀?我個多咀妹四歲半呀!
佢暑假係九龍塘一間學校入面學嫁,幾好,你女女係銅鑼灣‘曾’分行學呀?
我出街啦,今晚入黎再講啦!
做人至緊要開開心心 :-D

晴晴媽

erika 係我個女個名.. 你係學校見到佢個名, 那個就係我個女啦..heee

Ms. Emma係最好既, 不過佢只係教星期六同日, 但我通常星期六同日都係family day, 所以好少比佢去返couse, except 星期六上午.

我個女初學時, 就好好彩, 因為我地試咗3堂先join 佢地, 個時校長未去生bb, 校長見我個女頭一次試堂都無落地, 叫我試多2次先好比學費, 如果比咗之後, 個女唔like就唔好啦.. 佢真係幾好人... 到join個時, 第一堂, 個女已經肯跳啦... 都ok... 不過佢始終唔肯比我係出面等佢, 一定要陪佢係課室入面上堂...

我個女返咗大半年有多啦, 今年5月join 既, 佢好鍾意係屋企叫我地陪佢跳.. 好攪笑...

至於... 大坑, 我都住咗8年多啦... 好好住, 因為近銅鑼灣, 去邊到好方便... 特別係個囡d 課外活動, 銅鑼灣同天后區比較多選擇

你女出年考k1?? 去邊間呀??

kaka mom

kaka mom, erica 係咪未返學ar? 我打算比個女讀哂4 years nursery. 我而家住quarry bay. 但我媽&哥哥仲係住大坑, 所以我都會去下. sat 下午會去邊多ar?

咁阿校長又真係幾好wor, 我未見過校長ar. 我覺得果度d 職員都好好, 我地問買衫, 佢地都話叫我地跳多幾堂先買la.  見晴晴扭計又會比糖& 汽球tum 佢. 上堂晴晴肯落地, 但要拖埋我一齊跳.    不過唔知係咪堂堂都係咁上下, 定會教d 唔同ge 野ga neh?  同埋我係expo 報名, 報3mths送左3mths, 唔知之後有無優惠呢, 如果1week 跳3堂就唔得la, 因為晴晴放學都4:30pm la.
晴晴媽媽

晴晴媽

我女都有返nursery, 不過就返半日上午咋, 所以佢可以下午跳哂3堂, 不過有時佢sleep 咗, 都唔返架啦...

我地一家星期六, 日都好多節目, 不過就唔係好精彩, 都係去下公園咁, 有時去跑馬地個室內玩具室, 黃泥涌公園踏下水上單車, 又或去海洋公園, 因為我地入咗一年會員個隻...咁

夏天多d節目, 可以去下swimming, 冬天係少d, 不過近期因為聖誕, 來緊又有好多party要去啦...

咩叫expo.. 唔好意思..比較蠢..

我女中文名都係叫ching ching, 不過就係"澄澄"...  

kaka mom, 係之前係灣仔個教育展覽, 我試左係果個場攪ge 試堂, 見d 小朋友好開心, 又可以送多3 mths, 所以雖然果陣晴晴唔跳, 我都決定報比佢試下. 晴晴返到屋企都會跳下, 又拉埋我一齊跳tim.

想問下你識唔識佢地跳舞d 歌仔ga, 有d 唔知歌詞, 想唱比個女跳都唔識, 唔知有無呢d 歌ge cd ?

我地都有去黃泥涌公園踏水上單車 & 海洋公園 (又係做左全年証). 跑馬地個室內玩具室係點ga? (不過都好遠下.) 今個sat 唔水上堂, 仲諗緊去邊好.  

其他學芭蕾舞小朋友ge 媽咪都入黎分享下la !
晴晴媽媽

醒目開學勳章

hi ...

我囡囡都係返曾雪麗( causeway bay ) KB 2 , 我返星期三 (am), 六( 12:00), 日 (12:15) , 返左 2 個幾月 !
wed/ sat :  ms kristy 教, 佢好惡 , 好嚴格, 要小朋友跟足做, 仲會好惡甘罵百厭小朋友 (我囡囡是其中一個)
sun : ms emma , 佢好 nice , 但又沒有 ms kristy 甘跟夠小朋友既動作

醒目開學勳章

晴晴_媽媽,

你話 : 同埋我係expo 報名, 報3mths送左3mths, 唔知之後有無優惠呢, 如果1week 跳3堂就唔得la, 因為晴晴放學都4:30pm la.

我想問, 係吾係指返每星期返 1 堂, 就可以報3mths送左3mths ???

晴晴媽媽,

我都好想知, 如果買3送3, 而又係一星期一堂, 就好好多啦.. 一星期3堂, 其實太多啦, 除非小朋友無返nursery, 當playgroup 咁上就ok.

如無咩地方去, 你可以參考下我下星期既計劃  :

上午, book 定中央圖書館個toy section, 玩完同佢睇少少故事書, 之後返屋企...

午睡

5:00左右開始行程, (所以比佢sleep下午), 由屋企坐巴士去中環, 睇皇后廣場既燈息, 好靚, 行subway去天星碼頭, 坐ferry (我囡最like), 睇埋ocean centre 個燈息, 之後入去ocean centre小朋友個邊, 同佢食下野 (book 定台.. 記住) (不過我多數book ocean centre 對面既trendyland 食野, 因為我囡like), 食完晚飯, 行去尖東方向睇埋d 燈息, 就可以回家了...

bobo128

我都唔like ms. kristy, 因為我女唔like, 係主要原因, ms.emma真係好好, 不過相比起以前ms. rosie, 我都係鍾意ms. rosie 多d...

另外, ms. ila 都好好架, 不過佢好少教低班, 有幾次老師sick, 都係ms. illa 教, 嘩.. 好到不得了...

kaka mom
‹ 上一主題|下一主題