用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生交form 條龍好長呀! 會否cut 龍㗎
樓主: maumeg
go

民生交form 條龍好長呀! 會否cut 龍㗎 [複製鏈接]

我琴日去交Form, 去到唔係排左好耐咋喎...星期一in...

我番到屋企先知有野攪錯左, 我click左下午班,唔知下午班係英/普...我係想報英/粵的, 唔知駛唔駛打比佢同佢講番改番am, 定係到左interview時先講...

原帖由 冬菇 於 11-11-10 11:18 發表
我琴日去交Form, 去到唔係排左好耐咋喎...星期一in...

我番到屋企先知有野攪錯左, 我click左下午班,唔知下午班係英/普...我係想報英/粵的, 唔知駛唔駛打比佢同佢講番改番am, 定係到左interview時先講... ...

之前打去問過, 張Form係有d錯, 下午係英/普.
應e+打比佢同佢講番. interview時己分左班in, 場面人多又乩,未必改到.

死喇... 我同你一樣呀!!! 我琴晚睇學校本書仔果時已經有d懷疑架喇... 請問你打左去學校未呀???

原帖由 冬菇 於 11-11-10 03:18 發表

我番到屋企先知有野攪錯左, 我click左下午班,唔知下午班係英/普...我係想報英/粵的, 唔知駛唔駛打比佢同佢講番改番am, 定係到左interview時先講... ...

其實英粵係有am & pm
但係英普只有pm
即是pm既英粵班班數會少過am架

原帖由 蕎蕎BB 於 11-11-10 14:40 發表
死喇... 我同你一樣呀!!! 我琴晚睇學校本書仔果時已經有d懷疑架喇... 請問你打左去學校未呀???

原帖由 secondlover 於 11-11-10 07:39 發表
但係英普只有pm

係呀!  今日都打去問過, 同 secondlover 資料一樣, 反而係民生網上資料唔o岩.  我填英粵 pm, 交 form 時老師都有 confirm, 我都驚攪錯.

如果係咁就好喇... 咁即係無報錯到... 不過我仲有d擔心, 因為我見學校本書仔係咁寫架... 同埋張form都無要我地tick英粵定英普, 咁學校點知我申請咩呢???

原帖由 secondlover 於 11-11-10 07:39 發表
但係英普只有pm

但係我無tick英粵定英普喎, 咁學校點知我申請咩呢??? 都係打去問下先...

原帖由 a_for_apple 於 11-11-10 07:41 發表

係呀!  今日都打去問過, 同 secondlover 資料一樣, 反而係民生網上資料唔o岩.  我填英粵 pm, 交 form 時老師都有 confirm, 我都驚攪錯.

唔好意思呀!!! 我諗我攪亂左d野... 我想問張form係點架???有無註明要我地tick英普定英粵架??? 我頭先上網睇錯左北角民生張form, 民生書院張form我無留底, 網上又已經無左...

原帖由 蕎蕎BB 於 11-11-10 07:43 發表
如果係咁就好喇... 咁即係無報錯到... 不過我仲有d擔心, 因為我見學校本書仔係咁寫架... 同埋張form都無要我地tick英粵定英普, 咁學校點知我申請咩呢???

...

張form 有3格, 英粵am, 英粵pm 同 英普pm.

唔該曬呀... 咁我就肯定無錯喇... 因為我係睇清楚曬張form先填既... 呢排幾乎日日都填form... 填到有d混亂... 真係唔該曬...

原帖由 Mrs_Chung 於 11-11-10 08:30 發表
張form 有3格, 英粵am, 英粵pm 同 英普pm.

第一日7/11交表,10:00am排到12:00pm終於排到入學校,再排左25分鐘先入到佢報名,12:30pm先走得,足足曬住做企鵝做左2.5小時!!!
我個號碼係01xx,interview時間係12/11 5:00pm
呢個時間非常好,小朋友訓醒晏覺先去考試.

原帖由 maumeg 於 11-11-7 11:08 發表

我頭先都係驚所以打左去問喇,佢都係講英粵有AM同PM班喎, 所以我估應該唔會填錯O既, 而家放心D...比本書仔嚇死, 因為佢寫PM係英普...之後我又上網見到D人講英普INTERVIEW係用普通話問問題, 嚇到我屎呀當堂...打左去CLARIFY番就放心晒...

你地填左份問卷未呀? 我今日終於諗好寫咩...但我覺得佢張紙D位唔夠位寫囉, 得幾行...
‹ 上一主題|下一主題