用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘+南interview不快
go

九龍塘+南interview不快 [複製鏈接]

Interview有兩個老師 一個超趕時間 沒有耐性我知你有大把客 但作為幼兒教育工作者 我覺得太過份

香港太多生意佬 太少真正教育工作者
   0    0    0    0

金巴倫道嗰間?你見幾點?我昨天9:45嗰批,可能剛䦕始
都算有耐性和我同亞女傾

Cumberland Road 下午

面試太多變,唯有再接再厲啦

KLN TONG 果d 係咁上下, 我上次in york, 個老師見阿囝唔出聲, 有不耐煩的樣tim!!

可能我見9:00 o個批,老師真係好好耐性,in完囝囝,一個老師問家長問題,另外一個係咁同囝囝玩...所以仲感覺d老師幾nice...相信學校實有d好,有d差的老師

我囡囡去in~我覺得d老師十萬個有耐性同激好喎~
因為我bb係細囡~2個老師勁好心機引佢完成問題喎~所以就算細細b~我個囡都有achievement喎~所以就算最後收定唔收~我都俾十個讚d老師~~超有耐性!~(喺大批in既幼稚園面試黎講~好少咁肯放時間俾小朋友慢慢完成!)

咁同佢無猭份囉

我問個副校長野, 佢好唔耐煩, 咁無耐性, 無愛心, 真係好失望

會唔會係個別老師?我分別帶亞囡見過YORK及+南, 老師都好NICE好有耐性, 但+南就問左亞囡好多條好難的問題(面試PN),大人都要諗下, 所以我想知有無其他面試九龍塘+南的家長可以講下面試時有無問小朋友什麼問題? (老師問左亞囡6條問題, 要口答,亞囡是3月B)

我昨天中午interview(4月bb). 我覺得面試兩位老師極不耐煩,冇乜心機,只是問完自己問的問題,就睇小朋友做,沒有嘗試指導下令小朋友完成,冇乜笑容,最離普是,老師去到最尾,唸住bye時先記得問:[係喎!你叫什麼名!],完全發緊夢,
冇問小朋友問題,想盡快完成,快到下一個,而且就算囝囝做到指令,老師冇特別贊他,我囝囝做咗一陣,已經要走,完全吾enjoy
和之前九龍塘啟思好大分別,上次老師會慢慢比 機會小朋友指導完成,並有好誇張的笑容贊[叻叻」,問好多問題考小朋友,但有笑容,囝囝肯答哂問題。enjoy過程。
可能迦南中午時,老師自己都耐性用盡

呢兩日我囡IN過方方,+南, +南老師都好NICE,好有耐性,好心機引佢完成問題, 過程好愉快, 方方呢,我覺得面試個老師冇乜心機同小朋友溝通, 冇乜笑容, 只是問完自己要問的問題,就睇小朋友做,完全沒有嘗試指導小朋友完成,問佐4條問題, 3 MINS都冇, 好快IN完,

星期五in迦南,金巴倫道,兩位老師都好好,好有笑容。返而校長就好cool, 我媽媽同佢講野都唔係好想睬我媽咪。
interview真係好睇彩數。加油呀!

今年係咪2千幾人收4百?

我4號IN黃埔, 5號IN KLN TONG.
黃埔IN時只有一個老師, 可以爸爸媽媽一齊IN, 老師先問其中一位問題, 另一位同BB坐地下(有Mat) 上玩, 之後老師都會坐埋地下同bb玩, 然後先問問題, 而所有問題都用地下上的玩具問(e.g. 有個公仔, 老師會問公仔的五官要小朋友指出, 之後叫小朋友比公仔媽媽) 我覺得老師真係好似黃埔的老師有耐性同引導小朋友做得好啲.
可能佢哋覺得kln tong 多人爭所以問題深啲卦, 又考顏色又考puzzle, 一入到in room 突然咁serious咁有兩個人要面對面坐, 又不停問個小朋友叫咩名, 又要佢指張form邊個係自己. 又冇toys 喺張table, 所以我個小朋友都叫要走.

原帖由 ipork 於 11-11-6 14:30 發表
今年係咪2千幾人收4百?

收6百幾人

原帖由 大白豬 於 11-11-6 11:38 發表
星期五in迦南,金巴倫道,兩位老師都好好,好有笑容。返而校長就好cool, 我媽媽同佢講野都唔係好想睬我媽咪。
interview真係好睇彩數。加油呀!

我有問校長, 佢同我講得好詳細, 好有禮貌wor

原帖由 cclemon2009 於 11-11-6 07:46 發表
我昨天中午interview(4月bb). 我覺得面試兩位老師極不耐煩,冇乜心機,只是問完自己問的問題,就睇小朋友做,沒有嘗試指導下令小朋友完成,冇乜笑容,最離普是,老師去到最尾,唸住bye時先記得問:[係喎!你叫什麼名!],完全發緊夢,
冇問小 ...

反而+南我覺得老師有心機, 啟X沒有wor

原帖由 pingulolo 於 11-11-6 16:05 發表

收6百幾人

課程簡介會時話收460人,上下午共18班喎!

18班,即9班一齊在當曰簡介會的房上堂,會吾會好迫呀!
‹ 上一主題|下一主題