用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV你地 in成點啊 ?
樓主: bopui0607
go

KV你地 in成點啊 ? [複製鏈接]

吓........唔係呱 ??  你IN幾點呢 ? 係咪就黎收工呀 ?? 其實早 IN 有著數, 起碼老師無咁攰....IN 我個 2 個幾好笑容

原帖由 coeychung0406 於 11-11-5 23:46 發表
Ha, In 我地個兩位老師係我未起身,就已經連人帶枱都搬走咗啦

回覆 60# marcoli8 的文章

真架!我行到門口交申請表時已經唔見咗張枱同個兩位老師啦,可能我係In4:45pm佢地好累有事走先

原帖由 coeychung0406 於 11-11-6 00:03 發表
真架!我行到門口交申請表時已經唔見咗張枱同個兩位老師啦,可能我係In4:45pm佢地好累有事走先

咁佢地真係誇張!哈哈~

good!  我都係同個仔講係一場game,多好小朋友一齊玩,一齊happy

我見到有個家長在門口同個仔講 “頭先你又唔唱, 依家先來唱, 媽咪唔聽你唱勒!”

呢個世界就係咁, 我個囡唱左幾句, 今晚黑在公園先知佢識唱晒A至z成首歌, 我可唔可以講先前媽媽那句喔! 不過佢識考試唱幾句都算係咁勒, 細B…

My son is vey shy. He never answered teacher's questions during previous interview (before SC & KV). Luckily, "to me, he really did very well during KV interview, he answered teacher's questions (like what's your name? how old are you?.....) and sang a whole ABC song. Actually, I don't know whether he could answered all questions correctly or not. But I think it is the great improvement. All mama, don't give up.

Of course, I hope my son can have a KV offer la cos KV is my cup of tea but I'm worried that cos my son seems could not show him as a polite child (Not sure whether he said "good afternoon" or not.But he said "byebye" and put back the chair
with my reminder. Also, someone said to me that teacher will give a Candy to the child for success case "last year". Is that correct? Anyone can share?

think all kids got the candy before leaving .

Do u know why some have two interviewers
But some have one?

我成個過程10分鐘都無,但係我都有聽到女女唱歌!!
至於老師除了問點解選佢地學校,邊個湊女女外,其他咩問題都無問到,我諗都一定係陪跑...

仲有d老師真係急到呢!!!!!
完全無得比你發揮到!!!!:cry:

老師問我:小朋友同邊個住?邊個湊?有無親戚朋友係度讀緊?戒左片未?平時陪小朋友時會做d乜?佢鐘意唱咩歌?點解揀佢地間學校?

問小朋友:叫咩名?幾多歲?邊個帶佢黎?可唔可以舉高手?嘴仔係邊?砌積木!睇情景圖!唱歌...........等等~

咁..你地可能會大機會好多,起碼有得比你地發揮..
原帖由 marcoli8 於 11-11-6 12:53 發表
老師問我:小朋友同邊個住?邊個湊?有無親戚朋友係度讀緊?戒左片未?平時陪小朋友時會做d乜?佢鐘意唱咩歌?點解揀佢地間學校?

問小朋友:叫咩名?幾多歲?邊個帶佢黎?可唔可以舉高手?嘴仔係邊?砌積木!睇情景圖!唱歌...........等等~ ...

問得咁詳細既??? 咁我諗自己都係陪跑....你實得啦.....

原帖由 marcoli8 於 11-11-6 12:53 發表

問小朋友:叫咩名?幾多歲?邊個帶佢黎?可唔可以舉高手?嘴仔係邊?砌積木!睇情景圖!唱歌...........等等~ ...

幾時會有結果?

原帖由 小K 於 11-11-5 15:43 發表
大家是否有察覺到,入到一間點表房,有3個老師中,其中面向她們最左手邊那個沒有做過任何事,但右邊兩個老師忙個不停,而且個樣子比另外兩個覺大年紀的,是否是根德園的校長嗎?

有old boys/old girls帶細仔細女in時認得出嗎?我好 ...

你講開又記得係噃, 有個老師齋坐, 會吾會睇吓邊個小朋友坐吾定呢?

原帖由 marcoli8 於 11-11-6 04:53 發表

同你D問題exactly一樣子

原帖由 萬樂豬 於 11-11-6 13:11 發表
問得咁詳細既??? 咁我諗自己都係陪跑....你實得啦.....

未必既!我都係平常心~

同我地問既問題一樣,你個小朋友係咪男仔,IN 左邊間房近門口個組老師?

‹ 上一主題|下一主題