用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

收到取錄信 [複製鏈接]

今日收到取錄信 收咗上午班
呢間係第一間interview嘅學校
大家對呢間學校有乜評價?
   1    0    0    0

我都想問D miss有無愛心,小朋友喜歡返學嗎?  收了我囡讀N下午班,諗緊讀唔讀好.....

irresponsible school

本人小兒就讀此校k3, 至今已接近3年了, 一直都覺得學校, 老師很關愛學生, 雖然課程是較淺, 但他們從小培養小朋友學習自理, 獨立, 自信既表現, 今年小兒小兒考小一, 共6間, 只有1間唔收, 1間waiting, 共4個offer, 當然家長可以外出補補英文, 數學之類(如有需要), 其實幼稚園階段, 我認為訓練小朋友自理能力先至係最重要架.

我囡今年讀緊n班, 聽說因課程太淺, 所以小一派位不太理想, 都有諗過轉出去讀, 不過見到你話有咁多offer, 證明世事無絶對, 想問吓你的offer是否藍田區的小學?

我囡返咗3個月n班, 我覺得間學校都ok, 老師都有愛心, 仲幫我跟進我囡的問題 (Trouble Two特別麻煩), 連d姐姐都面帶笑容, so far都ok.

Hi, Xowpooh,

阿仔既offer係"聖類斯", "九龍灣St. Joe", "禮賢", 啟基, 而英華2nd in無去, 陳守仁rejected.....

其實啟思既小朋友唔差, 識有人去到"蔡繼有", 同"德望", 而且個個返學都超開心, 我地唔會同出面d名Kg比, 人比人比c人, 只要覺得學校係有心, 做到關愛就得啦,

honeyki,

你個仔都好叻, 有咁多offer

Tks for yr info.

原帖由 xowpooh 於 11-11-28 15:48 發表
我囡今年讀緊n班, 聽說因課程太淺, 所以小一派位不太理想, 都有諗過轉出去讀, 不過見到你話有咁多offer, 證明世事無絶對, 想問吓你的offer是否藍田區的小學? ...

囡囡今年讀低班, 可能外間壓力大左, 感覺上課程比K1時深左好多, 聽聞高班課程也調深了, 其實我地初時都有點擔心, 怕銜接唔到小一, 因為比較心儀傳統小學, 但so far又覺得唔需要太擔心, 只要o係屋企俾佢做多d補充練習, 出面上下英文班就應該無咩問題

哦....原來k2課程開始漸漸深, 咁都冇咁驚, 請問k2有普通話學未呀?

原帖由 xowpooh 於 11-12-5 12:45 發表
哦....原來k2課程開始漸漸深, 咁都冇咁驚, 請問k2有普通話學未呀?

未有, 要k3先有, 不過我覺得自己教或者等到k3都ok, 好少小學會考普通話, 亦都唔係好多小學已經普教中
‹ 上一主題|下一主題