用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山靈糧-- 幾時會通知面試結果?
樓主: ox10
go

馬鞍山靈糧-- 幾時會通知面試結果? [複製鏈接]

原帖由 vvvir 於 11-11-12 14:54 發表

我地都係細b..

我果個係超細b,仲未有消息

其實去年都是這樣, 收的會先收到通知, 唔收o既會遲點才收到email, 有d可能係收完留位費後先收到通知, 可能係有人不交費啦, 佢無直接通知你係咪waiting, 反而係問你想唔想waiting! btw, 如果有報合一堂, 都係呢兩, 三日收到信, 因為19號就俾留位費了!

原帖由 titanlow 於 11-11-12 23:09 發表
其實去年都是這樣, 收的會先收到通知, 唔收o既會遲點才收到email, 有d可能係收完留位費後先收到通知, 可能係有人不交費啦, 佢無直接通知你係咪waiting, 反而係問你想唔想waiting! btw, 如果有報合一堂, 都係呢兩, 三 ...

唉...........甘即係話我地唔收....

希望大家聽日會有好消息

原帖由 123onebaby 於 11-11-12 23:36 發表
titanlow ,

妳好, 禁請問妳 1.即星期一唔會有人收到通知係收啦 ? 2.禁waiting 同唔收係唔係兩樣野 ?

你係想問靈糧?去年,當呢度好多人話收到email我都沒有收到, 到我收到時已經係無位收我囡, 不過可以俾我揀是否想waiting, 當時已有合一堂收了, 所以無選擇waiting, 老實, 我覺得自己揀waiting同唔收都...無咩太大分別囉...

不過, 去年好似係有人o係11月底又收到email話收o架, 應該係佢地學校個waiting list上個d而又有人無交留位費囉, 所以你打去學校問出o左email都無用, 佢係分批出o架, 會不停答你'12月前會有通知'...

唉....咁即係我個囡都唔收啦, 有少少失望,因為佢的表現"我"覺得唔錯的..

咁一日未收到email, 都講唔定o既

有時我地家長覺得孩子in得唔錯...又未必係人地眼中的好...無得估...平常心就ok啦...

去年, 我為了10月尾出世的女有書讀, 我主動request只揀pm班o忝...一來少d人爭, 二來師生比例好一點, 等佢得到多d attention, 所以佢都有合一堂正取pm位同埋沙田平福waiting 第8...

原帖由 PFRC 於 11-11-14 09:39 發表
唉....咁即係我個囡都唔收啦, 有少少失望,因為佢的表現"我"覺得唔錯的..

唉,咁即係都唔收我小朋友啦,咁我真係唔知佢地以咩嘢標準去收生,因我小朋友果日表現連果位校長都讚,唔通真係唔收細B,?咁佢地應該好似培正咁寫明,好等我地D家長唔需要陪佢做大龍鳳

原帖由 cfbb 於 11-11-14 09:49 發表

唉,咁即係都唔收我小朋友啦,咁我真係唔知佢地以咩嘢標準去收生,因我小朋友果日表現連果位校長都讚,唔通真係唔收細B,?咁佢地應該好似培正咁寫明,好等我地D家長唔需要陪佢做大龍鳳 ...

咁佢又唔係唔收細b個喎, 我有朋友個細b去年都入到, 不過係pm囉...你唔需要諗佢憑咩去揀, 因為真係唔到你估, 唔駛覺得自己唔抵o架, 呢個遊戲從來都係唔到你控制啦...

去年, 我朋友個5月大b去考合一堂, 直情係收reject letter, 佢話個仔咩都做得o岩o架...不過我囡讀o左後我又明點解佢個仔唔得...因為每間學校都係傾向收某一類o既學生, 唔單止睇能力o架, 仲會睇埋性格...

原帖由 titanlow 於 11-11-14 10:38 發表

咁佢又唔係唔收細b個喎, 我有朋友個細b去年都入到, 不過係pm囉...你唔需要諗佢憑咩去揀, 因為真係唔到你估, 唔駛覺得自己唔抵o架, 呢個遊戲從來都係唔到你控制啦...

去年, 我朋友個5月大b去考合一堂, 直情係收rej ...

是嗎?真係會收細b嗎?請問有細b的家長有冇收到offer?或者是吧,我b因為比較好動,所以唔係佢地杯茶

我都無通知.... 可能都唔收 la~~
校長有同我仔講.. "下次" 再來玩過啦.....
仲以為會得tim ~~

9月B ~~ 都唔知算大定細..

我啊, 我啊, 上午班,上个星期五收到通知的啊!

原帖由 edmondsara1128 於 11-11-11 16:40 發表
我都未收到呀!請問有冇媽媽係11月5號in 而又已經收到通知架?

原帖由 catmaymak 於 11-11-14 15:04 發表
我都無通知.... 可能都唔收 la~~
校長有同我仔講.. "下次" 再來玩過啦.....
仲以為會得tim ~~

美麗的謊言,我地可能都誤會咗佢意思

原帖由 annaping_2011 於 11-11-14 16:05 發表
我啊, 我啊, 上午班,上个星期五收到通知的啊!

係咪大B?

原帖由 cfbb 於 11-11-14 16:20 發表

美麗的謊言,我地可能都誤會咗佢意思

可能係... 下次係去玩.. 並唔係叫我返學呀..
‹ 上一主題|下一主題