用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無人可以介紹九龍晝班, 唔幫人起稿架, 好嬲 ...
go

有無人可以介紹九龍晝班, 唔幫人起稿架, 好嬲 [複製鏈接]

我幫小朋友參加咗一個晝班, 我真係好真的比錢前問, 老師會唔會幫小朋友先起稿, 跟住叫佢地填顏色, 因我好唔LIKE呢D畫班, 點知返咗兩堂, 我問我仔, 老師真係幫佢畫, 唔係成幅係老師畫, 但D重點會係老師幫咗佢畫囉, 即係如果畫動物, 老師係畫咗隻動物比佢地先, 其仔花花草草先由小朋友自己畫, 但老師仍會一定安排佢地畫咩, 一D都唔Creative. 入班前仲要我買咗套$352嘅蠟筆.

而家我唔學喇, 我仔好唔鐘意, 請教有無人知道九龍區有無真係比小朋友發揮倒嘅畫班.  謝謝.
   0    0    0    0

觀塘啱唔啱?我仔係展藝畫坊畫,畫室好注重小朋友發揮創意,但你要預左唔會一開始就教技巧,而係等小朋友習慣自己諗野,之後先至慢慢滲下滲下教技巧囉。你可以上yahoo search就會搵到佢地website。

原帖由 bbdou 於 11-11-2 09:21 發表
觀塘啱唔啱?我仔係展藝畫坊畫,畫室好注重小朋友發揮創意,但你要預左唔會一開始就教技巧,而係等小朋友習慣自己諗野,之後先至慢慢滲下滲下教技巧囉。你可以上yahoo search就會搵到佢地website。 ...

thx, 等我上去睇吓先.
‹ 上一主題|下一主題