用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK 國際班2012-2013學費會唔會加到$8000呀????? ...
樓主: sks2009
go

YORK 國際班2012-2013學費會唔會加到$8000呀????? [複製鏈接]

原帖由 萬樂豬 於 11-10-31 21:48 發表
我朋友打上星期打去問 k3 有無位, 依家都 11月啦, 佢都話有位, 咁即係可能無乜人讀, 唔夠學生所以仲有位剩.....咁搞法, 我只係諗住囝囝來年讀 k1, 之後轉校了....(  若無人收佢的話 ) ...

萬樂豬

我今日都收到York信收我囝讀PM K1又係5號前要交留位費, 你是否己寄票去留位?  

另想問知唔知雙語班有幾多位班主任? 有冇西人做班主任?

原帖由 fannychan88 於 11-10-31 22:28 發表

萬樂豬

我今日都收到York信收我囝讀PM K1又係5號前要交留位費, 你是否己寄票去留位?  

另想問知唔知雙語班有幾多位班主任? 有冇西人做班主任?

我己寄支票了, 咁樣會安心 d, 因為怕其他心水校唔收, 咁都有個後備吖......

其實我都唔太了解雙語班點, 每日幾多英文, 中文普通話都唔知呢.......我都想有 k1 媽媽講解下..

睇樓主資料, 收費只係講金巴倫道51號校舍. 好明顯, 教育局早於去年批學校非本地課程收$4,200 X11. 非本地雙語班課程收$8,000 X11. 話明係非本地課程, 即係國際班啦. 不過可能雙語班開唔成. 所以冇人俾$8,000一個月, 如果你地認為學校收得少, 咪係明益你地囉.

回復 22# 萬樂豬 的帖子

我就心大心細唔知交唔交好, 一來PM不是我想要, 但又怕到時會冇書讀.

希望5號前會有其它學校有好消息,暫時應該有3間會响這星期內有信.

今早打電話去york問左, 今年pn $4583 per month, international K1 $4200 per month, main stream k1 $3600 per month. 明年會有調整, 不過話應該係幾百蚊左右, 下年5/6月會通知家長, 無收過指引學費會加到$8000一個月.

其實我覺得佢地無理由一下子加咁多, 佢既對手sc, kv, km, lh, etc 都唔係收呢個價, 佢收$8000一個月, 我諗無咩人會讀.

我都打咗去問, 個女仔叫我唔需要理會個doc入面的$8000, 這是另一個課程的費用, 而且未開始實行.  我再問佢, 咁會唔會升k2時有機會加到$8000, 佢話唔會, 都係$4200喎.  我再問佢咁$8000 係咩課程, 佢話佢地未落實, 而且未開始實行.  
會唔會係全日班呢?

回覆 1# iloveal 的文章

佢有標明有AM/PM噃, 我都想知8000銀半日會係咩課程?

原帖由 iloveal 於 11-11-1 11:09 發表
我都打咗去問, 個女仔叫我唔需要理會個doc入面的$8000, 這是另一個課程的費用, 而且未開始實行.  我再問佢, 咁會唔會升k2時有機會加到$8000, 佢話唔會, 都係$4200喎.  我再問佢咁$8000 係咩課程, 佢話佢地未落實, 而 ...

可能類似多元智能班.有家長話呢個班係$3xxx一個月(學費另計).

情況如何?
‹ 上一主題|下一主題