用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 越想我唔講,就越講越多.....
go

越想我唔講,就越講越多..... [複製鏈接]

1    0    0    0

吾係吾想你講,只希望你講d實質d嘢,吾係來來去去杲幾句

邊個唔想你講?個個都想你講多d播道缺點出來,但可惜無人認同,既然你話有好多不滿嘅家長,不如你叫佢地入BK support下你嘅論點啦!

回復 4# 失望家長II 的帖子

回復 4# 失望家長II 的帖子".....你中了計!!"

點解用 :"你中了計" 這字眼? 邊個係"你"??
你上得黎要發表就預左比人回應啦. 有咁多人唔認同你. 你都好閃啦. 日日係度自己同自己講野!!! 你冇乜野呀??!!!
點只學校得罪你, 係全世界都得罪你!!!
你講既乜乜唔好...一啲都冇新意,其他學校都會有呢啲情況架啦. 除非唔好去讀書囉~ 考慮吓啦.
家長自願去做義工又唔得. 老師後生又唔得....你話點只學校得罪你...全世界都得罪你呀!!! 真係好笑呀!!!  :D
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

播道最大的弱點就是有這種家長, 不滿忍一兩年就好走啦, 忍足6年, 結果就忍出病來

原帖由 goo_littlebb 於 11-10-28 09:57 發表
播道最大的弱點就是有這種家長, 不滿忍一兩年就好走啦, 忍足6年, 結果就忍出病來

係架, 佢都讀左6年. 即係話佢認同左EC 6 年啦. 邊有人覺得學校差重留係度讀咁耐架!!佢都係唔敢博出面啲學校質素,惟有死留. 另一方面. 即係話佢其實都知其他學校都係差.所以佢一直唔敢轉囉. 好與差未定率,問題係你自己點同學校配合.
其實自己想要咩都咁後知後覺, 有時做家長既真係要行前一步去諗清楚. 唔好事後大吵大鬧當冇事. 一早唔夾, 一早好轉啦.
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

回復 8# 失望家長II 的帖子

o甘真係恭喜你可以轉到校, 但另一方面我又替你間新學校擔心, 因為怕你讀完6年後又會病發lor !

咁快考到中一?
你的寶貝一定係好出類拔萃.
恭喜你! 也恭喜EC教到你的寶貝咁叻.

回復 2# 失望家長II 的帖子

哈哈哈!回post你中計了!

唉...從你的言行舉止大概都可以知你係點樣既人 =.= 真可惜... 有時間去多關心你既小朋友同多計劃好一個滿意既學習環境比佢啦.
發洩表達係需要的, 不過一個正常成人唔會講啲咁既野囉. (三唔識七鬧人"狗", "奉陪鬧交...) 做家長係咁既品行, 重去評人地學校同老師? 你都係顧存吓你自己個面子啦. 唔好以為人地唔知你係邊個啦. 日後點見人呀你!!!

原帖由 midcochow 於 11-10-28 11:00 發表
o甘真係恭喜你可以轉到校, 但另一方面我又替你間新學校擔心, 因為怕你讀完6年後又會病發lor !

唔好意思, 本來我唔出聲架, 但睇到呢度, 我真係笑咗出嚟, 我like你

(我祗係今年我女有份考小一播道既家長)

我是路過的......
心平氣和????? 成版都是大大隻紅字,甚麼你中計......
我覺得是撩事鬥非,撩交嗌o羅~
這只是我睇完某位心平氣和的家長的 post ,有感而發,不喜勿插。

回復 2# 失望家長II 的帖子

每間學校都有優點及不足之處,請你不要再數播道書院了!這樣你只會令孩子不喜歡上學,而這所學校亦是你揀!家長門已很包容你,待你自吹自擂。我是路過

‹ 上一主題|下一主題