用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 BB 仲未出世, 邊間Pre-Nursery可以報?
go

BB 仲未出世, 邊間Pre-Nursery可以報? [複製鏈接]

Thank you!
   0    0    0    0

you should check with the ones at Salvation Army, and Cannan, and a lot of non-profit ones.

以我所知救世軍係要有出世紙先報得, 即係要等出世後.  Cannan 唔使咁早報, 入學前一年的九月先報, 即係BB約1歲, 只限親身交表3天.  

我研究過的Pre-Nursery, 都沒有一間要未出世就報.  但聽人講耀中要好早報, 不過我唔太清楚, this is not my cup of tea .

耀中是不用出生便報,坦白說,只要肯比錢,都肯收。我有幫個女報,但沒有去面試,都收了,但沒有讀。前前後後,學校打了四次問讀不讀,只有這間學校會這樣做。

吓!唔洗in都收, 唔係掛~~
同埋聽聞好多個內暴發户仲意呢d school!

原帖由 rabbithung 於 11-10-28 01:27 發表
耀中是不用出生便報,坦白說,只要肯比錢,都肯收。我有幫個女報,但沒有去面試,都收了,但沒有讀。前前後後,學校打了四次問讀不讀,只有這間學校會這樣做。 ...
‹ 上一主題|下一主題