用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 TKO宣道幼稚園和青衣商會幼稚園...
go

TKO宣道幼稚園和青衣商會幼稚園... [複製鏈接]

TKO宣道幼稚園和青衣商會幼稚園(全日班), 如兩間比較的話, 边間好些???
   0    0    0    0

回覆 1# Creamyhouse 的文章

I know they both have NET (15 mins x 3 times per week) & PTH (don't know how many lessons and duration).  Any parents can share more??? Which one is better???  Many thanks!!!

你地收到result 未?

回覆 3# ATC 的文章

Received AM offer from 宣道 yesterday.

What else schools did you apply?

I also got full day offer from 宣道.
But still want to waiting the result from 青衣商會

回復 5# ATC 的帖子

Me, too!

宣道 vs 青衣商會, which one do you like more & why?  Can you share?

BTW, 方王換娣 can start to apply from tomorrow, will you try as well?

Can you share which kinder is good in this region & why?  Thanks!

我都唔係好識...所以都要周圍問下人, 同埋大包圍都都報左名先, 到時真係收左先再諗邊間岩小朋友咋...

有冇媽咪宣道收左全日班, 但等緊青商, 咁你會唔比左$1000留位費先.

如等到青商收的話, 又係唔係會放棄宣道呢?

另外, 如宣道已錄取, 今個星期仲會唔會去保良局方王煥娣報名呢?

(因已收到宣道通知收取囝囝, 但仲想知其他係咪好過佢)

【明報專訊】問﹕家住將軍澳,女兒明年入讀K1,請問以下幼稚園的排名、教學方法、升小方面,哪間較好?包括﹕青衣商會將軍澳幼稚園、保良局方王換娣幼稚園、保良局易澤峯幼稚園、救世軍明德幼兒院、基督教樂道幼稚園、基督教宣道會茵怡幼稚園、保良局蔡繼有幼稚園、比諾幼稚園(將軍澳分校)、比華利中英文幼稚園、德寶英文幼稚園(將軍澳)、綠茵英文(國際)幼稚園(將軍澳)、翠茵小宇宙幼稚園(新都城I)。

答﹕以口碑、教學方法去排名,可考慮方王換娣、易澤峯、宣道會茵怡、蔡繼有和比諾幼稚園。

回復 10# kinder17 的帖子

Thanks for sharing, appreciate if there are real users share their comments. Thanks

回復 9# Creamyhouse 的帖子

宣道都收咗我仔仔呀...

收左宣道錄取既媽咪, 如青商都錄取埋, 你會放棄宣道嗎?

你們好~
宣道都收咗我仔仔上午~今日都交左留位費,我都等緊青衣個result~我兩間都幾鐘意~

原帖由 Creamyhouse 於 11-10-29 13:11 發表
收左宣道錄取既媽咪, 如青商都錄取埋, 你會放棄宣道嗎?

吾好意思, 我想問tko宣道係邊?青衣嗎

我都有呢個問題, 仲要有循道, 有冇idea??!!

今日都已交宣道全日留位費, 但仲未收到青商通知, 現只怕都收取, 到時就煩惱了.

其實聽取到的資料是兩間既活動都有不少, 老師也ok, 唯一不同是青商的地方大過宣道.

有冇媽咪知道青商未開始發通知信, 定係我未收到呢?

原帖由 Creamyhouse 於 11-10-31 19:07 發表
今日都已交宣道全日留位費, 但仲未收到青商通知, 現只怕都收取, 到時就煩惱了.

其實聽取到的資料是兩間既活動都有不少, 老師也ok, 唯一不同是青商的地方大過宣道.

有冇媽咪知道青商未開始發通知信, 定係我未收到呢 ...

我都有in呀, 當日派張紙話4/11都收唔到就打電話俾佢地, 咁我估最遲昨日or今日都要寄出啦。

我都未收到青商通知信...好緊張呀~~

如果青商同天主教聖安德肋,你地會揀邊間?

將軍澳區你哋報左邊幾間吖?我諗住比左一間留位費先,穩陣d,因為今年真係好多小朋友interview~個個仲好醒tim啊~
‹ 上一主題|下一主題