用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 興趣班. 真的很少嗎?
go

興趣班. 真的很少嗎? [複製鏈接]

細女P1,
做功課/溫書都算快手,  可能佢明白做完就自由時間,同學校也不是教得深

學校的一個興趣班,
出面學一堂NET英文, & 游水,
公文(將會取消)

在家有時彈下簡單的歌, 自己畫下畫, OR寫下信比我或BABA,簡 單幾只字+畫, 有時都要"回信"比佢,

見佢咁得閑, 都幾好, 唔使成日趕時間,

但有朋友話點解唔比多佢學, 佢會無競爭力, 會懶

我話佢個人性格已經好緊張(第一次默書FULL MARK, 第二次差幾分, 都唔開心), 仲要日趕夜趕學這學那, 趕死佢咩?興趣班佢唔提出, 我也不會迫佢, 要$ &時間.

朋友話, 對住尼個阿媽, 無言.第日就知死
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

記住!小朋友係你既,能力係點你最清楚,點解要對其他人所講既野咁上心呢!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

其實唔係我上心, 係朋友仲緊張過我, 我覺得使唔使一定要去得咁快呀,
佢對我講"無言", 我真係比佢激C

醒目開學勳章 王國長老

唔使理佢~~~~

我都畀人問點解唔畀囡囡學鋼琴小提琴,女仔之家學跆拳做乜,打打殺殺咁粗魯。

我只係答囡囡鍾意就得喇~~~

珠算奧數 enopi .......... 一樣都無學~~~

學多 d 野又點,周身刀無張利時即係浪費金錢同時間啦~~
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

而家個個小朋友都學咁多野, 真係好無謂架, 我個女學既野, 全部都係佢興趣黎架!!

我個仔學好多好多, 鋼琴, saxophone, 足球, 藍球, 游水, 唱歌, 朗誦.
同樣係我生, 個女得畫畫一樣, 其他唔鍾意, cut曬.

最緊要佢肯, 有興趣, 唔洗迫, 迫都冇用. 我唔信個女張來c緊, 又唔覺個仔好大壓力喎.

我覺得幾好喎, 我都盼望我兩個囡都係咁就好啦....最緊要係佢開開心心, 做好自己本份就得

原帖由 miriam 於 11-10-26 13:30 發表
唔使理佢~~~~

我都畀人問點解唔畀囡囡學鋼琴小提琴,女仔之家學跆拳做乜,打打殺殺咁粗魯。

我只係答囡囡鍾意就得喇~~~

點解d人無要分男/女興趣班,

我之前同人講開阿女話想玩ruby, 又得到一樣的回應

3-4様嘢我覺得ok, 我仔小一,學管樂(學校興趣班),綱琴,跆拳道,英文reading books,仲有星期日返主日學,佢樣樣都上得開心。

星期六只佔上午時間,其餘時間我情願同佢&弟弟去戶外玩,平時已經要做功課又溫習都冇時間,我唔想佢的週末仍要趕頭趕命的上咩咩班。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg
‹ 上一主題|下一主題