用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 2nd in 得一位家長可以嗎?
go

2nd in 得一位家長可以嗎? [複製鏈接]

醒目開學勳章

有點擔心..因為2nd in 好大機會得我同亞囝去(爸爸好大機會出差), 請問有沒有問題? 會不會影響分數?
   0    0    0    0

我覺得, 兩位都出現, 當然會最好啦, 若係有工作在身, 都冇辦法, 一坐低講聲, 唔好意思, 先生出差咁囉.
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

醒目開學勳章

bchi

唔該晒你, 因爸爸公司要他上國內開會...他問我, 如果他唔去會唔會有影響. 我未答實佢...又怕阻他開會,又唔想令學校唔好印象...唔知點做好.

原帖由 giveupaguy 於 11-10-26 04:07 PM 發表
bchi

唔該晒你, 因爸爸公司要他上國內開會...他問我, 如果他唔去會唔會有影響. 我未答實佢...又怕阻他開會,又唔想令學校唔好印象...唔知點做好.

用心去interview 啦, 佢地feel 到架  
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

醒目開學勳章

原帖由 bchi 於 11-10-27 13:27 發表

用心去interview 啦, 佢地feel 到架  

交出我的心..來交出我的心..~~ (我自己都打冷震呀..haha)

鴨仔, 你好看笑喎~

我都覺得爸爸可以出現到就最好羅, 有時啲學校都會睇下小朋友的家長, 係得其中一個去照顧定係兩個都會著緊架~~

蝦膏仔既前輩有分享過, 有間小學in家長, 專登問爸爸問題, 目的就係要睇下爸爸對小朋友及對其學校了解有幾多,,,, 所以感覺上爸爸有出席總好過無出席。你再同爸爸商量下啦~

(純粹個人意見, 唔好介意)

醒目開學勳章

原帖由 蝦膏媽 於 11-10-27 23:19 發表
鴨仔, 你好看笑喎~

我都覺得爸爸可以出現到就最好羅, 有時啲學校都會睇下小朋友的家長, 係得其中一個去照顧定係兩個都會著緊架~~

蝦膏仔既前輩有分享過, 有間小學in家長, 專登問爸爸問題, 目的就係要睇下爸爸對小 ...

蝦膏媽  
嘻~ 講下笑輕鬆下
我已經叫爸爸請定假, 他都答應了
而且會比份"天書"(其實係有關學校既資料) 叫佢用心細閱一下 ^.^~ 希望到時佢到時應付自如啦.

回覆 7# giveupaguy 的文章

‹ 上一主題|下一主題