用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山綠茵interview完嘅家長一齊分享下呀~ ...
go

馬鞍山綠茵interview完嘅家長一齊分享下呀~ [複製鏈接]

小女22/10in完, 本來只當綠茵係backup, 但in完感覺又唔錯, 好多媽咪都話校舍比康傑細好多, 而數字上真係細一個double, 只係入到去又幾光猛通爽喎!個人感覺綠茵比小朋友活動空間唔差過康傑呢~
group interview氣氛都幾好, 只係唔知老師可以點樣做準則, 因為一group都之成10個b, 兩位老師同小朋友唱歌, 另外兩位就觀察比分, 之後就個別到另一間room見老師, 問下小朋友叫咩名, 送條sponge fish比佢問係咩黎, 之後問家長平時邊個take care 小朋友&用咩language同佢溝通, 完成!
話會兩星期有通知~
大家有同小朋友in嘅一齊分享下對此kinder嘅感覺呀, 如果收一你地會唔會比小朋友讀呢?
thanks!!
   0    0    0    0

感覺同你差唔多, 有同個校長傾過計, 解釋非常詳細, 如果佢收我個囝囝, 都會比留位費, 有其他收先再選擇.

原帖由 PiyoC 於 11-10-25 05:39 發表
感覺同你差唔多, 有同個校長傾過計, 解釋非常詳細, 如果佢收我個囝囝, 都會比留位費, 有其他收先再選擇.

Thanks for sharing!!
妳地IN幾多點?我地係10:00呀!
請問妳知唔知佢地只用英普或兩文三語呢?
&英文同普通話上堂時間比例係點樣架?
SORRY好多問題, 因當日未有機會問就要趕住走~

我今日收p.m註冊信, 我都心大心細交吾交留位費好, 1梨佢吾係我首選, 2梨吾系a.m, 不過in完呢間school比我感覺吾錯!

我想知綠茵曾有過咩唔好既評價?

回覆 5# terecyy 的文章

我都想知呀, 真係無咩實質好同唔好嘅事例分享, 如果有多D現役綠茵家長share下就好啦!!
我囡囡都有pm offer, apply pm都係遲報得返pm先照報, 剛in咗康傑同榮光, 所以都頭痛!!

我交了註冊費了!

我交了註冊費了!

回復 3# Gelaton 的帖子

我剛交了留位費,不過是明年K1.

又問左學校,NET是不同國籍都會考慮,現時只有英籍及瑞典籍。

英文7成,廣東話及普通話共3成。

希望有現讀緊的家長分享吓。

我女現讀綠茵PNA班,學校教得其實都好深,但小朋友都吸收到好好,不過行政上成曰都有d甩潺,亦唔會主動同家長有溝通,但學術上絕對冇問題,都可以放心比小朋友讀,都OK架^^
‹ 上一主題|下一主題