用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 第一輪面試結果
go

第一輪面試結果 [複製鏈接]

醒目開學勳章

請問你哋今日(10月24號)係網上面有沒睇到結果?我睇吾到?係吾係未 upload 上網呢?好心急呀!!!!
   2    0    0    0

第一輪面試結果

called school, they said the result can see in website at today 4PM.

醒目開學勳章

吾該晒呀 !!!! 咁.下午上去睇睇

原帖由 kathylam82 於 11-10-24 10:33 發表
called school, they said the result can see in website at today 4PM.

喂各位, 學校個網址post咗2ND IN 名單啦, 快啲上網CHECK LA, 蝦膏仔順利進入2ND Round 呀, yeah~~~~

回復 4# 蝦膏媽 的帖子

蝦膏媽, reload極都唔見既?

KATHY  , what's your no. then ? I help to check it la  
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

原帖由 蝦膏媽 於 11-10-24 12:34 PM 發表
喂各位, 學校個網址post咗2ND IN 名單啦, 快啲上網CHECK LA, 蝦膏仔順利進入2ND Round 呀, yeah~~~~

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

Bchi,

Finally see the list la, my daughter got 2nd in, thanks!!

原帖由 bchi 於 11-10-24 13:08 發表
KATHY  , what's your no. then ? I help to check it la  

原帖由 kathylam82 於 11-10-24 01:34 PM 發表
Bchi,

Finally see the list la, my daughter got 2nd in, thanks!!

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

醒目開學勳章

恭喜晒咁多位呀 (都恭喜埋自己有幸有到round 2:loveliness: )

請問可以分享下去年問卷內容嗎? 想早作準備呀. 謝謝~

好開心呀! 我們冬菇仔都入到2nd round 呀! 有冇家長可以分享下2nd interview 會問d 嘜架? 謝謝!

原來係2nd in 先填問卷, 去年1st in就要填。不過, 可能時間會好趕, 我記得去年見老師要等好耐, 因為有d家長傾成10mins,搞到阿仔見完老師,我都仲未落返禮堂

我個女都有幸入到2nd in, 不過同sfa撞左時間 , 請問有無家長知道可以點做, 我兩間都係心儀, 如果真係唔比改時間, 請問你地會覺得邊間競爭無甘大, 我自己覺得LMC校資短, 競爭會細D, 唔知我個諗法啱唔啱. 請指教.

各位, 好好把握見校長, 校監或老師的10mins 呀 !!!!

問卷, 真係唔洗教, 若真係好愛呢間學校, 你會滔滔江水連綿不絕, 又有如黃河泛濫一發不可收拾咁寫寫寫.

祝大家好運 :;pppp:

debbie,

嘩, 其實, 你呢個問題, 最易答不過.
因為 lmc 同sfa 係完全兩所不同的小學, 你最清楚小朋友性格嘛, 你知邊一間適合佢架

唔見咗面試信, 收據右掉咗, o甘點算呀?

諗住2nd in 有信收, 可以點做呀?有無媽咪可以幫吓我?

你現在打去學校問下, 若搵唔到面試信可以點做,  lmc 好好架, 唔會因為你冇左封信或收據, 而唔比機會你小朋友架 , 放心啦.

打 27121270 或 2755 7799

回覆 17# bchi 的文章

唔該哂呀, 好彩有你咋!thx

bchi ,
想問2ND IN 家長英文OR 中文見, 及ECA 有咩活動? 是否有法文,日文? ECA 是否要付$$ ? 及學費外有什麼要付$$?
除了中文用普通話之外,其他科是否英文?

你小朋友之前是讀什麼幼稚園?
不好意思太多問題問,因為想了解多些

原帖由 cherry_bb 於 11-10-24 10:52 PM 發表
bchi ,
想問2ND IN 家長英文OR 中文見, 及ECA 有咩活動? 是否有法文,日文? ECA 是否要付$$ ? 及學費外有什麼要付$$?
除了中文用普通話之外,其他科是否英文?

你小朋友之前是讀什麼幼稚園?
不好意思太多問題問,因為 ...

Cherry,

2nd in 家長用中文, 英文都得.

eca 好多活動, 一本小冊小咁比你揀.

對, 有法文, 日文, 印度文都有. 不過唔係必修語言. 唔洗test 同exam.  學語言, drama , 小廚師等都唔洗錢, violin, 跆拳, 游水等, 就要比錢.

平時.. 書薄費, lunch, folders, 做學生智能咭, 及保良局捐錢果d 囉, 冇乜雜費.

對對, 除左中文科係用普通話教之外, 其他科目都以英語授課.

小兒幼稚園在保良局譚歐陽少芳就讀
‹ 上一主題|下一主題