用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 LHT 小一入學申請结果信己經收到10月22日 ...
go

LHT 小一入學申請结果信己經收到10月22日 [複製鏈接]

有申請的快看信箱。good luck!

1    0    0    0

congratulation

this is our 1st offer!!  :)

已經收到!取錄了

我個仔都取錄左.  

how many applicants this yr?

Yes, my 1st offer too!! :) i submitted application form on last day around 11am, my number is 41x.
So i guess there is about 450-500 kids apply.

btw, will u guys accept the offer and really study there?

我都幾大機會讀佢.  整體作風比較務實, 成績有實證.  

我都希望將來個仔得到既野都會比較實質.

而且我去 int 既感覺都好.  個 interviewer 比較 seasoned, 仲真係睇左我交既文件, 係一個有 respect 有 substance 既 conversation... (呢個 point 都幾令我感觸!)

睇過小一資料, 老師平均 experience 都好多年.  其實呢樣野我覺得比校舍更重要.

原帖由 eugenebb 於 11-10-22 20:50 發表
我都幾大機會讀佢.  整體作風比較務實, 成績有實證.  

我都希望將來個仔得到既野都會比較實質.

而且我去 int 既感覺都好.  個 interviewer 比較 seasoned, 仲真係睇左我交既文件, 係一個有 respect 有 substance  ...

除左LHT, 你有沒報其他, 我聖母都收左, 吾知邊間好!

我都鍾意LHT,不過daddy鍾意優才多d!

原帖由 Lawrence_suen 於 11-10-22 22:24 發表

如果播道收, 我會諗諗, 不過反正機會比較細.

so far 關於 LHT, 我聽到的 comments 都唔錯.  交通上我都鍾意寶琳, 個仔好多野係新都城學.  我想多 D 時間學野, 交通上盡量慳, 所以只報將軍澳區學校.

睇下有無緣做到同學啦  

原帖由 Lawrence_suen 於 11-10-22 22:24 發表

我都收到信呀!  

其實我都幾鍾意LHT, 覺得佢地有心辦學之餘仲有間band one既中學back up.  

除左 LHT, WKF都收左囝囝.

我又好想囝囝讀英文小學, 但佢既中學好似無LHT甘好..... 各有優點, 都唔知點決定好???

我囝囝都係LHT 備取生, 其實 備取生係咪仲有機會呢??

原帖由 babypetpet 於 11-10-23 07:33 發表
恭喜晒各位!
我之前收到既result 多數都係reject, 今次LHT 係備取生, 所以仍然要等, 仍未能放鬆心情....

囡囡係後備生‧
其實有冇人知LHT有冇出reject信?
請問各位取錄生家長,孩子是否讀保良局幼稚園?

我係收到rejected letter,我唔係讀保良局嘅,係咪真係有關係。連waiting 都冇呀。

原帖由 Ivy18018 於 11-10-23 12:35 發表
囡囡係後備生‧
其實有冇人知LHT有冇出reject信?
請問各位取錄生家長,孩子是否讀保良局幼稚園?

我囝囝唔係讀保良局, 只係收到備取生的通知呀!

原帖由 tolulu 於 11-10-23 13:07 發表
我係收到rejected letter,我唔係讀保良局嘅,係咪真係有關係。連waiting 都冇呀。

not studying in plk kindergarten.... got accepted.....

我個仔都唔係保良局幼稚園.

不過如果係, 好似會多十分先.

我覺得備取生機會一定有, 好多家長騎牛搵馬.

祝大家好運! LHT真是一間務實又為學生着想的好學校!

‹ 上一主題|下一主題