用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖文德天主教小學 P.2-P.4家長~
樓主: superyen
go

P.2-P.4家長~ [複製鏈接]

醒目開學勳章

superyen 發表於 12-6-20 20:59
yiuyiu,

學校有個加拿大文化及英語夏令營2012,由加拿大教師來講講當地文化,學下英文~

學校能考慮到呢樣野, 有咁樣安排都唔錯喎, 抵讚, 加油呀!

醒目開學勳章

yiuyiu730 發表於 12-6-21 08:54
回復 TungTungB 的帖子

7 月中好快黎LA, 好好享受你同阿女二人世界新加坡遊AR, 我都想去旅行AR, 不過HUBBY ...
係呀, 我都好期待同呀女的二人世界.

醒目開學勳章

superyen 發表於 12-6-21 20:41
yiuyiu,tungtung:

Jobie,英文,中文都無跌,數學差d羅個C...連老師今日都同佢傾計...叫佢下次再努力,中午我 ...

我相信我地班今次中文應該麻麻地,因呀女話最高分都係得90.5分咋

醒目開學勳章

TungTungB 發表於 12-6-21 22:09
我相信我地班今次中文應該麻麻地,因呀女話最高分都係得90.5分咋

我想問下大家你地宜家考完試係咪都照帶晒咁多課本返學嫁.

醒目開學勳章

回復 superyen 的帖子

嘩! 你個女拿到 ipad呀, 好叻喎,其實要點先可以拿到嫁!

醒目開學勳章

yiuyiu730 發表於 12-9-3 10:22
回復 superyen 的帖子

要帶舊手冊咩? hehe, 阿女無帶ar,今朝係校門口見到你ar,不過見你同d 媽咪嗲緊,又費 ...
邊個係 Miss Mak 呀, 教邊科嫁.

唉升小四啦, 個女仲係傻下傻下咁, 今朝返到學校, 仲好似個小一生咁, 好迷惘, 唔知去邊, 要老師叫先識得行入去.

醒目開學勳章

superyen 發表於 12-9-4 00:17
是呀~今日約左d家長吃早餐,左等等右等等kaka~~~d媽咪多數問我細女讀邊班,我地班無轉班主任依然是屈sir。

...
Hi superyen,

係呀, 呀女都好鍾意 Miss Ma.  你地 P2 係咪都係佢教英文呀.

屆 Sir 係教邊科嫁, 你地係咪大部份都原班升上 P4 呀?

係呢?  你開始返工未呀?

‹ 上一主題|下一主題