用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖苦望收了
go

聖苦望收了 [複製鏈接]

我個仔聖苦望收了, 但不知道應否留位 ?
   0    0    0    0

回覆 1# kinalee 的文章

諗清楚.....

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... &extra=page%3D1

我仔嗰時都放棄咗

回覆 1# cat_house 的文章

我都想報, 那些關於學校的佈道是否真的? 而家覺得間學校好神秘

我個仔當年(2年前)放棄了,因為當小兒面試時,家長要聽校長簡介會,聽後我唔buy佢果套,所以後來有offer就放棄了。(哩間係考果幾間第一間知結果的)

P.S.佢地好似轉了校長,現在校風不知有否改變,舊嗰個劉校長話去左SFA,祝SFA好運啦。

P.P.S今年SFA學人攪2nd in,好在當年連SFA個offer都放棄了•••

...家長要聽校長簡介會,聽後我唔buy佢果套,...

佢果套理念是什麼?

...舊嗰個劉校長話去左SFA,祝SFA好運啦....

可否解釋??

SFA 的現任劉校長是由ST. JOE來,不是ST. JOHANES.

回覆 7# 懶羊羊 的文章

我知,係觀塘聖若瑟英文小學,沒有弄錯。

回覆 6# harbinhk 的文章

只是個人感受,校長是主宰校風,佢嘅理念同我唔同,勉強冇幸福
學校揀學生時,你亦揀學校。
好唔好係要自己去感受,並唔係聽人講同上forum就算。
P.S.SFA係一間好好嘅學校,我係驚校風會變啫,冇其他。

樓主: 你講 聖若望 (St. Johannes College) or 聖若瑟?

sorry, 我講係ST. JOHANES. 請大家再比意見, 謝謝 !

該是聖若望 , 觀塘聖若瑟今個星期六先in.

SFA 的現任劉校長是由 觀塘聖若瑟來,不是聖若望.

btw, 聖若望咁快知既 ??? 我見佢31/10先 deadline wor, 係咪邊in邊放 offer架 ?

你咁快收到信? 好似話interview 一个月後先收信喎?

原帖由 kinalee 於 11-10-21 14:20 發表
sorry, 我講係ST. JOHANES. 請大家再比意見, 謝謝 !

留位聖若望又唔影響首輪同其它 dss 及 private,如果好擔心就留住先喇.一有其它就放位囉.

請問Derek_Mum :
前kwun tong st joe 校長說了什麼理念令你腳步呢 ?? 想參考下因本人喜歡 sfa但sfa從没簡介會呢 !

回覆 11# kinalee 的文章

唔好意思,因見別人的回文攪錯了
如果係講九龍塘間聖若望的話,因冇去in過,不能評論。

呢間舊年好多新聞, 因為創辦人去世, 而家佢d囝囡攪, 校長好似唔夾, 又走左.  你睇下bk posts有關佢既kg/小學.  詳情唔知啦.

原帖由 kinalee 於 11-10-21 14:20 發表
~easybring~

記得以前呢間口碑同派位升中都好好06/07時...

但係上年就好多壞新聞, 夠竟而家又點呢? 最好有現在讀緊既家長比d 意見...

一定要印證唔好單靠網上討論傳聞; 就好像TSL咁, 近期都出好多升中唔好既消息, 但係睇清楚了解過, 自己才可以下定論...

原帖由 kinalee 於 11-10-21 00:27 發表
我個仔聖苦望收了, 但不知道應否留位 ?

Kinlee, 請收pm
‹ 上一主題|下一主題