用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 男仔學跳舞,有冇推介?
go

男仔學跳舞,有冇推介? [複製鏈接]

我個仔2歲半, 返緊pn, 本身好怕醜, 想佢除左返學多o的接觸其他咁上下小朋友
佢好鍾意跳舞, 聽歌時會郁下郁下, 夾雜著似係返學時老師教的動作。

我想帶佢出去學下, 唔想ballet, 目的係佢玩下開心下, 培養節拍同音樂感, 多o的肢體動作。

反而間學校係咪名牌、証書, 全都唔係我考慮o既地方, 但求想佢開開心心咁玩, 唔知大家有冇介紹呢?
   1    0    0    0

學爵士舞啦,都唔錯架!我囝囝都學緊,好多跳舞學校都有得學,不過你預咗女多男少的:loveliness:

可以試下CCDC

原帖由 sorman 於 11-10-19 15:50 發表
我個仔2歲半, 返緊pn, 本身好怕醜, 想佢除左返學多o的接觸其他咁上下小朋友
佢好鍾意跳舞, 聽歌時會郁下郁下, 夾雜著似係返學時老師教的動作。

我想帶佢出去學下, 唔想ballet, 目的係佢玩下開心下, 培養節拍同音樂感, 多o的 ...

CCDC 要3歲,之前有位funny teacher出咗佐敦教,80%Eng, 好玩但2百幾一堂,babydaxxx

babydance 睇過, over 2.5 o既得一班係周末, 時間唔o岩我~~

羅逸雅芭蕾舞爵士舞學校有個免費試堂俾男仔喎﹗我去問過,唔係試一堂,係七堂﹗你可以睇睇喎﹗
我個仔兩歲,都有啱佢的課程。不過,我就未開始俾個仔去試,唔知好唔好﹗

香港那邊有沒有好介紹呢? 我個仔現在3.5歲:)

我都有留意到他們的宣傳﹐想比阿仔試試...

原帖由 MiniCooperS 於 11-10-23 23:16 發表
羅逸雅芭蕾舞爵士舞學校有個免費試堂俾男仔喎﹗我去問過,唔係試一堂,係七堂﹗你可以睇睇喎﹗
我個仔兩歲,都有啱佢的課程。不過,我就未開始俾個仔去試,唔知好唔好﹗ ...
‹ 上一主題|下一主題