用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 使用意見 請問版主:為何此處空窗處處?連Eviepa都被釘戶? ...
樓主: csy_ma
go

請問版主:為何此處空窗處處?連Eviepa都被釘戶? [複製鏈接]

deletedxxx

呢邊好可怕管制呢邊既秩序?

I don't understand your point, can you please elborate for me, thanks:

1) 教育王國呢邊好可怕, what about the "terrible things here", I was blocked for two weeks, I don't think this is a terrible thing, I think this is good interaction, and you observe more indepth about the interactions, not superficial interaction, so why terrible? can you share more on your point?

2) 你地唔好好管制呢邊既秩序, having arguments not bad, and we also learned to respect different opinions, I think the discussions about the incident is really wonderful, it's not a superficial discussion, a really indepth discussion about what is "秩序".
A lots of wonderful parents here, with guts to challenge rules and regulation. No bad!!

呢個就係你地既問題, 版主話佢地會審查, 叫左好再七嘴八舌去爭辯, 但係有幾多個人有耳性, 有去聽版主講? 又圍版主反駁又反駁, 最後逼到版主要禁言, 又話冇言論自由, 濫權等等等等.....

連最基本既遵從都做唔到, 反過來將問題推於版主身上

原帖由 式柔 於 11-11-6 12:06 發表
呢個就係你地既問題, 版主話佢地會審查, 叫左好再七嘴八舌去爭辯, 但係有幾多個人有耳性, 有去聽版主講? 又圍版主反駁又反駁, 最後逼到版主要禁言, 又話冇言論自由, 濫權等等等等.....

連最基本既遵從都做唔到, 反 ...

請問基本遵從甚麼?

有幾多個人有耳性?
Terrific logic!

原帖由 式柔 於 11-11-6 12:06 發表
呢個就係你地既問題, 版主話佢地會審查, 叫左好再七嘴八舌去爭辯, 但係, 有去聽版主講? 又圍版主反駁又反駁, 最後逼到版主要禁言, 又話冇言論自由, 濫權等等等等.....

連最基本既遵從都做唔到, 反 ...

原帖由 kls12 於 11-11-6 12:43 發表

請問基本遵從甚麼?

唔好意思, 我同你溝通唔到, 我唔repeat第三次啦. 我唔會再回應你呢個問題.

原帖由 motherotk 於 11-11-6 13:24 發表
有幾多個人有耳性?
Terrific logic!

我入人地屋企會遵守主人家既說話既. 人地有人地規矩, 叫我等下我咪等囉, 佢又冇話唔同我溝通

總之, 我入黎呢度只係俾個支持版主, 唔喜歡既人可以唔理, 但就唔好講埋D挑剔性既評語, 大人大姐唔好嘈來嘈去, 好幼稚。

我有我支持版主既自由。

原帖由 式柔 於 11-11-6 13:50 發表

我入人地屋企會遵守主人家既說話既. 人地有人地規矩, 叫我等下我咪等囉, 佢又冇話唔同我溝通

總之, 我入黎呢度只係俾個支持版主, 唔喜歡既人可以唔理, 但就唔好講埋D挑剔性既評語, 大人大姐唔好嘈來嘈去,  ...

明白您意思,請問我應該何時才可溝通?

原帖由 式柔 於 11-11-6 13:46 發表

唔好意思, 我同你溝通唔到, 我唔repeat第三次啦. 我唔會再回應你呢個問題.

我都唔好意思,未得有關人事確認下,我有東西不可說明,希望您體諒。您有您的自由去支持任何東西,但我沒有。不知您明不明?

原帖由 kls12 於 11-11-6 15:47 發表

我都唔好意思,未得有關人事確認下,我有東西不可說明,希望您體諒。您有您的自由去支持任何東西,但我沒有。不知您明不明?

你不可說明, 又問我明唔明, 我唔係好想同你再糾纏, 你有問題自己搵版主囉, 唔方便公開就PM版主, 我入黎撐版主有關今次多位會員被禁言事件, 唔明點解又被你追住發問, 我真係唔明關你咩事呢? 你係當事人咩? 你仲乜成日問我明唔明?

我真係唔係好想再回應你啦, 感覺太膠, 拜拜

原帖由 式柔 於 11-11-6 17:00 發表

你不可說明, 又問我明唔明, 我唔係好想同你再糾纏, 你有問題自己搵版主囉, 唔方便公開就PM版主, 我入黎撐版主有關今次多位會員被禁言事件, 唔明點解又被你追住發問, 我真係唔明關你咩事呢? 你係當事人咩? 你仲乜成 ...

是您支持版主禁言的,禁言下有甚麼可以說,有甚麼不可以說,到現在我還未清楚。不如待禁言解禁後,有興趣才討論吧!

坦白說,我真是不知「太膠」是甚麼?在EK真是未見過,在其他的論壇是有見過的,應該不是太壞的東西吧!

原帖由 kls12 於 11-11-6 17:35 發表

是您支持版主禁言的,禁言下有甚麼可以說,有甚麼不可以說,到現在我還未清楚。不如待禁言解禁後,有興趣才討論吧!

坦白說,我真是不知「太膠」是甚麼?在EK真是未見過,在其他的論壇是有見過的,應該不是太壞的東西吧! ...

膠 = 假.
*****藍藍天空掛著我的夢*****

原帖由 式柔 於 11-11-6 13:50 發表

總之, 我入黎呢度只係俾個支持版主, 唔喜歡既人可以唔理, 但就唔好講埋D挑剔性既評語, 大人大姐唔好嘈來嘈去,  ...

我同你一樣, 都係支持版主.

原帖由 35C9 於 11-11-7 00:19 發表

膠 = 假.

明白了。不過用這些詞要小心一點,大家的文化背景不同,若令人誤會就不好了。
謝謝

原帖由 35C9 於 11-11-7 00:26 發表

我同你一樣, 都係支持版主.

不同意見都可以共存的,只要給您可發聲的機會。

原帖由 kls12 於 11-11-7 00:36 發表

明白了。不過用這些詞要小心一點,大家的文化背景不同,若令人誤會就不好了。
謝謝

不是粗口來的, 請放心.:loveliness:

原帖由 kls12 於 11-11-7 00:39 發表

不同意見都可以共存的,只要給您可發聲的機會。

Sorry. 我講多了.

原帖由 35C9 於 11-11-7 00:49 發表

您也不要難過了.
每人性格唔同.
讀得多書, 當然面皮薄點.
給版主禁一二天就不發言了.
其實版主也有版主難處.
大家體諒下就好了.

我希望所有帖子都可以看到
不過, 我最想看的. 現在己沒有機會看到了.
手機版在電 ...

我不是難過,我都很想向前看。但有些東西不弄清楚,便會重複再重複了。

原帖由 kls12 於 11-11-7 00:59 發表

我不是難過,我都很想向前看。但有些東西不弄清楚,便會重複再重複了。

"但有些東西不弄清楚,便會重複再重複了。"Agreed.
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

原帖由 kls12 於 11-11-7 00:59 發表

Sorry, 我講得實在太多了.

‹ 上一主題|下一主題