用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SFA 2nd interview list announced!
樓主: YLMom
go

SFA 2nd interview list announced! [複製鏈接]

原帖由 qoo_pooh 於 11-10-18 08:57 發表
好開心呀~~亞仔入到2nd Interview
剛剛打電話問學校, 佢地話只係見小朋友,
不用見家長~~yeah

聽到呢樣同入到2nd in一樣咁開心..哈哈

而家又煩11月5日好似已經有幾間又撞....

I am so surprised that my son can have the 2nd interview. My husband and I are so delighted to know this news.  Good luck and the Lord bless all of you!

醒目開學勳章

我問了要不要見家長, 個職員就好快收了線~~
我都未問話要見幾耐等等.......
或者遲些再打過去問.........

原帖由 YLMom 於 11-10-18 09:00 發表
Thanks qoo_pooh.  Did they say whether it will be individual or group interview?  Meet the principal?

阿仔第一次被reject了。

請問有沒有人可以提供面試號碼頭幾個號碼..(年份)
我只記得後面的號碼,好緊張啊.
請幫忙.

my number is 10XXX

Mine is 12XXX

mine is 114xxx

今朝等check result真係超緊張!好彩囡囡有得2nd in, 真係人都癲 !
我都試過打去問野,個姐姐都係趕收線
以我所知,新校長是前觀塘 st. joseph 校長, 一向都是不用見家長, 着重小朋友本身能力.

WE ALSO GET THE 2ND INTERVIEW CHANCE.  HOPE SUCCESS BCS WE ALDY REJECTED BY 2 SCHOOL & MY KIDS LITTLE BIT UPSET

qoo_pooh,

真替妳高興, 加油呀!

原帖由 qoo_pooh 於 11-10-18 08:57 發表
好開心呀~~亞仔入到2nd Interview
剛剛打電話問學校, 佢地話只係見小朋友,
不用見家長~~yeah

我個仔第一間有result 但第一間就rejected...
原帖由 jumbo_mandy 於 11-10-18 10:03 發表
qoo_pooh,

真替妳高興, 加油呀!
哲哲寫真 哲哲私相集

We also got 2nd interview too, the first 2nd in so far, so delighted & so 感恩!!

Good Luck to you all!

醒目開學勳章

jumbo_mandy,

好耐無見~~
多謝你之前的幫忙和資料
我都替你高興~~ ++好叻女~~ 最後入到心儀的學校

原帖由 jumbo_mandy 於 11-10-18 10:03 發表
qoo_pooh,

真替妳高興, 加油呀!

原帖由 mw7183 於 11-10-18 10:06 發表
我個仔第一間有result 但第一間就rejected...  

mw7183,

不用灰心, 還有很多機會等著的, 小朋友interview很講狀態和運氣, 去年身邊很多朋友, 都曾連收多封reject信, 情緒也難免受到影響, 那段期間很考父母EQ, 幸好最後他們也一一獲得心儀學校取錄, 所以, 希望在明天呀!

我好怕最後間間都系rejected..我只系報左4間,但4間都系好多人考既..因為經濟問題我只系揀果啲2k幾學費去報..但果啲就系大熱既學校.多數都系陪跑..今晚都唔知同唔同個仔講返好..我估佢自己都知,因為佢都話自己好多都唔識答.
原帖由 jumbo_mandy 於 11-10-18 10:14 發表

mw7183,

不用灰心, 還有很多機會等著的, 小朋友interview很講狀態和運氣, 去年身邊很多朋友, 都曾連收多封reject信, 情緒也難免受到影響, 那段期間很考父母EQ, 幸好最後他們也一一獲得心儀學校取錄, 所以, 希望在 ...
哲哲寫真 哲哲私相集

原帖由 qoo_pooh 於 11-10-18 10:14 發表
jumbo_mandy,

好耐無見~~
多謝你之前的幫忙和資料
我都替你高興~~ ++好叻女~~ 最後入到心儀的學校

不用客氣, 全是你囝囝的努力成果, 才可進入2nd interview的, 我很久沒有在bk留言, 只是看到這好消息, 忍不住留言為妳打打氣囉。 妳知我都好喜歡SFA架啦!

我個囝囝都有得2ND interview, 加油..

原帖由 mw7183 於 11-10-18 10:19 發表
我好怕最後間間都系rejected..我只系報左4間,但4間都系好多人考既..因為經濟問題我只系揀果啲2k幾學費去報..但果啲就系大熱既學校.多數都系陪跑..今晚都唔知同唔同個仔講返好..我估佢自己都知,因為佢都話自己好多都 ...

唔好怕定先, 不過只報4間, 確實有d冒險, 可否再報一些做back up? 我舊年嘅經驗係, 都係只報了4間, 結果除了SFA, 其他3間竟然係撞埋同一時間添, 你話驚唔驚喇!
‹ 上一主題|下一主題