用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到九龍塘啟思入學通知?
樓主: 雯蚊媽
go

有無人收到九龍塘啟思入學通知? [複製鏈接]

rejected, 3月B

我個女IN的時候老師問我地會唔會轉讀N班
因我個女係超細B (09年12月29)
咁我地答都好呀

之後尋日就收到信取錄為正取生 (N班AM)

原帖由 kichan 於 11-11-3 16:09 發表
Accept, 上午班, 8月BB, 10月22日 IN

請問你平時有無訓練佢interview 及參與出面interview 班呀?

rejected as expected, coz my son cant take the order well! but still feel disappoint, wont be able to get great progress in short time.....

我只係平時在屋企同佢玩下卡GAME及玩具, 係過程中教下佢英文同生字

另外, 阿女好鐘意睇電視, 我會播好多教學光碟, 內容多數係認識英文, 數字, 生果, 交通工具, 身體器官等

其實, 我同太太依家同阿女玩卡GAME問佢圖中係甚麼, 她幾乎答中接近8-9成

原帖由 keemic77 於 11-11-3 21:55 發表

請問你平時有無訓練佢interview 及參與出面interview 班呀?

我仔仔4月bb,am班,冇參加interview 班,不過在家有同佢訓練和出街玩。

kln tong 唔收 =_= 阿囝表現其實好好, 都唔收, 有d 失望~

尋晚收到信收左PM, 不過得知K1冇學卷之後要重新部署, 會考慮下, 啟思唔係我第一首選, 19號前先決定留唔留位。而家會繼續搵其他先。
我地冇報面試班, 但就有返PG, 返左一年左右。

阿囡表現好好, 所有問題佢都岩晒, 不過都係唔收
因為 York 收左阿囡後 (見到啟思幾日先收到 York offer), 都唔會入啟思
所以無乜所謂

回復 2# shevachevy 的帖子

我都是收到信取了,但都是因為沒有學劵所以都鴉不知道報不報名好,因為一個月$3800都未計雜費,計埋都$5000一個月

原帖由 km_chung 於 11-11-3 15:06 發表

岩岩收到電郵,九龍塘申請失敗。寄望藍田。

剛收到信,藍田獲正取生(下午班)。

我in九龍塘同藍田都無問D咩,玩咗一陣就走得,仔仔2間都扔玩具落地,又唔係幾理個miss。

題外話,我覺得學校好識收錢,兩邊都接受申請,so far無聽過有人有2個offers,學校入晒電腦,正常都唔會自己校打自己校,知早報一間就算~

收左亞仔上午班。
那天面試時間到,亞仔仲瞓緊,我抱佢入去,坐係到兩三個字,等佢醒左,老師先埋來見他,可能剛睡醒,心情好,雖然沒有立即把所有老師的要求立即做到,但肯聽老師指示,總算精靈地回應老師,最後goodbye kiss.
‹ 上一主題|下一主題