用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到九龍塘啟思入學通知?
樓主: 雯蚊媽
go

有無人收到九龍塘啟思入學通知? [複製鏈接]

收到EMAIL,一樣比佢REJECTED,我個囡係7月中B.

BTW,想知收到OFFER LETTER既媽媽們,有冇話要幾時至幾時註冊留位?WAITING LIST幾時先等到機會?

同埋2012-2013年度佢會取消學劵既話,又有幾多媽媽唔考慮入呢間呢 ?

有無人收到郵寄通知? 收到後請上黎分享result, thx.

Cat
信以下,你可參考。
被取錄為         幼兒小組 上午班  正取生。
請於2011年11月14日(星期一)至2011年11月19日(星期六),攜同本函到本園校務處辦理註冊手續,由於等候學位人數眾多,倘屆時不來註冊者,作放棄學位論。

原帖由 hoota 於 11-11-3 11:57 發表
10月15日interview, 明明答啱晒各種生果名稱, 又識答所有顏色, 又講bye bye, 咁都唔收真令人失望 , 可能我個囡只係識講英文, d 老師又主要講廣東話啦

我個仔都係答晒所有問題,做足要求,不過都係答英文,唔緊要啦,下間再黎過

我囡囡係15/10 in,係7月b,收到e-mail waiting list,我都覺得囡囡當日表現唔錯,所有指令都做齊,只係唔識講野,同行路差啲,個老師in個日,都係咁要我囡囡講野,但囡囡連mama都唔肯講...
Candy

請問reject的信係點講?

同waiting list有咩分別?

聽聞PN班合共只收50人, 是否真的?

仔仔當曰有講中文和英文。
中文有:謝謝,好和明白老師中文要求
英文:apple ,two three four five 和最後見到星星貼紙,大聲講star

收咗藍田am, 5月BB

原帖由 km_chung 於 11-11-3 12:06 發表
I applied kln tong via internet (8-Oct interview),while lam tin by post (15-Oct interview).

Received nothing from both channel. Still waiting for results.

岩岩收到電郵,九龍塘申請失敗。寄望藍田。

Rejected also. 7月b

有15/10 INTERVIEW 收到信的媽媽嗎 ??

我係22/10 in, 昨天已收到PN (p.m. section)正取生的email confirmation. 我個係4/2010的B女

Accept, 上午班, 8月BB, 10月22日 IN

剛剛收到風話原來(九龍塘)AM & PM各開一班, 每班27人, 共54人

唔收,8月B!另外啟思明知會退出學卷製,
右唔係面試前講明,有d家長只會選擇有學卷,攪到依家收咗唔想讀,面試d$,郵票、信封右收足,學校咁做好似唔係咁恰當喎。

醒目開學勳章

想問下你 Kln tong 同 Lam tin 的 Interview 有沒有分別 ?
Lam Tin 好似比較簡單 !

原帖由 km_chung 於 11-11-3 12:06 發表
I applied kln tong via internet (8-Oct interview),while lam tin by post (15-Oct interview).

Received nothing from both channel. Still waiting for results.

藍田果間話收唔到做正取生就會係waitng list了

我都係8/10 in 唔收,囡囡系8月BB

原帖由 zoeywen 於 11-11-3 17:31 發表
想問下你 Kln tong 同 Lam tin 的 Interview 有沒有分別 ?
Lam Tin 好似比較簡單 !

仔仔面試時只有13個月,屬細B,所以九龍塘同藍田都無正式考佢。只係同佢玩吓,問咗我2句。

結果九龍塘失敗,藍田就等待結果中...
‹ 上一主題|下一主題