用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到九龍塘啟思入學通知?
樓主: 雯蚊媽
go

有無人收到九龍塘啟思入學通知? [複製鏈接]

當日老師有同我confirm係咪首選am class, 次選pm class, 問我有無改, 7/11前會以email通知, 收唔到通知就打電話去check囉~
其實啟思正校環境真係唔錯, 只係個個話淺, 但又好多人報, 收生又少, 競爭相對好大...真係令人擔心!!

原帖由 wishwong 於 11-10-20 16:10 發表
又話好多家長只會當啟思係後備?? 係咪真既呢??

講真, 啟思都係好早就有interview, 大部份家長心態都是先得到啟思PN位再去interview第二間. 起埋有OFFER,唔洗擔心子女無書讀.

in果日老師話係會in 3 個星期六喎! 所以應該係要in 三日唔係兩日, 更多人爭!

原帖由 shevachevy 於 11-10-20 15:53 發表
我果日見都有好多人呀, 仲要in左兩日, 得50幾個位, 都真係好難下, 不過我聽d 前輩媽媽講如果老師有問過會唔會考慮上/下晝班, 就有d機會, 如果問都冇問就多數唔得。 但我果日聽見老師都有問左好幾個。 ...

我都係10月8日面試,老師話11月7日左右會收到通知,online application係會收到電郵通知,而郵寄既就可能會遲一兩日先收到喎。大家要不時留意吓自己電郵內既junk box,因為我上次收到申請表既confirmation都係在junk box收到,千萬唔好唔小心咁delete左佢架。

我另外都有朋友會在明日10月22日先面試,應該就係老師所講既最後一次面試啦。

祝大家好運。

吓!得2班,慘!真係好緊張呀!

原帖由 leungcnine 於 11-10-18 17:25 發表
我都係in 律倫街 (15/10), 老師話email apply 就email 覆結果, 郵寄申請就郵寄番覆結果~ 我囝囝表現好好, 不過我估機會都係不大, 因為pn 原來am同pm各得一班, 每班27人, 即係收得54人~ 我in 果日, 我估都有80-100人i ...

原帖由 yukai 於 11-10-21 19:20 發表
吓!得2班,慘!真係好緊張呀!

大家都放鬆D啦, 即使啟思唔收,仍有好多好學校,唔好咁緊張!!

22/10 interview, teacher said will reply on Nov by mail or phone call if you apply by mailing.

講真上午班得25個位,有熟人介紹及有兄姐父母曾就讀的都吾止呢個數啦,實際有幾多下午班空位,真雖講

其實有時真係唔知幼稚園Interview係用咩準則。

大家有無睇今日yahoo news幼園報名戰, 而家幼園學位競爭好誇張 =_="

原帖由 leungcnine 於 11-10-24 16:27 發表
大家有無睇今日yahoo news幼園報名戰, 而家幼園學位競爭好誇張 =_="

未睇呀, 不過同囡囡去interview都feel到股氣~~
真係好似去打仗咁!!

睇o左lu!  都幾有趣,家長其實都唔想打仗,但寫的都係事實,真係競爭愈來愈大

原帖由 leungcnine 於 11-10-25 00:27 發表

大家收到啟思offer未? 依家我有間N1(For back up) 收左我個B, 但要 2/11 前比留位費, 唔知啟思 2/11 前比唔比到offer呢?

試打電話去問問

7 Nov 先有結果喎,你 backup 個間係邊間呀?等大家同你分析下。

原帖由 Raymondlc1983 於 11-10-31 10:27 發表
大家收到啟思offer未? 依家我有間N1(For back up) 收左我個B, 但要 2/11 前比留位費, 唔知啟思 2/11 前比唔比到offer呢?

我係深水步區, Back up 個間係雅各中英文幼稚園, 22/10 in完, 26/10已經收到雅各offer收左讀AM, 睇番留言, 評價一般般...

好似話將會發通知,8/10interview者 先收到,你地收到未

我8/oct IN 的.暫時未有消息 . 你打去問admin 她告知你會優先發放8號 ?

係啊,雖然明知實收reject letter,但都好緊張想快啲收到

我係8號in, 但未收到wor..不過預左bad news
‹ 上一主題|下一主題