用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德望幼稚園面試日期
go

德望幼稚園面試日期 [複製鏈接]

今日問過學校,面試日期將會分三日:十一月十九日,十一月廿六日,及十二月三日,全部都係星期六,交表時會知道,各位媽媽如有需要請記低喇!
   0    0    0    0

開始申請了嗎?我在網頁上找不到的呀!

24號先攞form

可能去年一天過interview 實在太趕。so far 阿女讀了個多月各方面都好滿意。最開心係學校有private Facebook, 可直接跟學校甚至校監直接溝通,家校合作好好。阿女很喜歡去學校的圖書館,還懂得跟我們說入圖書館要安靜

親自取表或網上download?

多謝樓主的資料!

幼兒班表格可於學校website 下載, 2011年 10 月 24 日開始

"德望"是否在牛池灣?

在扎山道,沿牛池灣,彩云邨上山。

各位家長, in個日最好Daddy Mami一齊去,
因為一個陪仔女in, 一個填問卷
我個人覺得收唔收主要睇問卷.

係呀,in 小朋友那part相對地比其他學校簡單

問卷問咩野呢? 有幾多條? 早兩年大女去面試唔需要填問卷呢! 唔該晒 :)

原帖由 LL222 於 11-10-18 13:31 發表
各位家長, in個日最好Daddy Mami一齊去,
因為一個陪仔女in, 一個填問卷
我個人覺得收唔收主要睇問卷.

係咪無N班??

原帖由 Syamky 於 11-10-18 10:38 發表
可能去年一天過interview 實在太趕。so far 阿女讀了個多月各方面都好滿意。最開心係學校有private Facebook, 可直接跟學校甚至校監直接溝通,家校合作好好。阿女很喜歡去學校的圖書館,還懂得跟我們說入圖書館要安靜:ha ...

如果想出年讀k2呢.........點

原帖由 Joyjoymum 於 11-10-18 13:46 發表
問卷問咩野呢? 有幾多條? 早兩年大女去面試唔需要填問卷呢! 唔該晒 :)

點解揀GH
假曰去邊
對囡囡有乜期望
囡囡有乜長/短處
.......
快D背熟GH嘅辦學理念

hi syamky,

is GH a through train school? all kinder students will go to their primary?

do they have NET teachers?

原帖由 Syamky 於 11-10-18 10:38 發表
可能去年一天過interview 實在太趕。so far 阿女讀了個多月各方面都好滿意。最開心係學校有private Facebook, 可直接跟學校甚至校監直接溝通,家校合作好好。阿女很喜歡去學校的圖書館,還懂得跟我們說入圖書館要安靜:ha ...

校監sister在家長會話小學部有足夠學位收幼稚園部生,中學部亦有足夠位收小學部生,但收唔收還要看學生表現,去年小學部應該收番接近9成,而且依然可以參加大抽獎。我很喜歡學校成日強調中小幼是個大家庭,一旦係Good Hoper, 一生是Good Hoper! Good spirit!

有NET, 每日約30min Eng. 亦有PTH. GH 強調全人教育,課程一定比九龍塘名校淺,但也不是特別好淺那種,適中啦。和其他龍校般,學校所plan是long term 的教育,不只是三年嘛。

As I know, the girls in GH love the school very much, including my girl!  My girl would request my maid to change the school uniform for her even on Sat!

Yes, tracycano, my girl loves go to school so much! 佢返了一個月學已識為人祈禱啦!
‹ 上一主題|下一主題