用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Funful Sear rogers 有沒有聽過,很少人說此校! ...
go

Funful Sear rogers 有沒有聽過,很少人說此校!

各位,
我在ib official的網頁找到的,可說是「真的假不了! 只不過此校沒有任何website,沒有什麼資料,我都不明為什麼可以成為ib學校,有點「開玩笑」的感覺。

大家有沒有什麼分享?煩賜教

TUITION FEE
學費

Year 1 to 6
  小一至小六

Application Fee
報名費

HK$600

(不可退還)
  (Non-refundable)

Registration Fee 註冊費
  Consumable Fee 雜費
  School Fee   學費

Total :

HK$5,600
  HK$1,600
  HK$5,600

Per month x 11 instalments in a year
  每月港幣5,600元,分
11期繳交

you may read 方方樂趣website, 好似有講的!

他們的網頁一年來沒有updated.
你要打去問個菲律賓人receptionist,之後她會用email發出一張a4 document介紹學校

O, my god! 你有無呀, 可以EMAIL比我嗎?

早幾年睇過報導,話佢地財政有問題,學校差d執笠!不過係好幾年前的報導了,我手上都沒有資料,只有記憶,因為我當時的屋企附近有一間,所以我有留意.

學校中文名應該叫"泓爵"!

原帖由 PCMW 於 11-11-3 14:55 發表
早幾年睇過報導,話佢地財政有問題,學校差d執笠!不過係好幾年前的報導了,我手上都沒有資料,只有記憶,因為我當時的屋企附近有一間,所以我有留意.

真的嗎?

原帖由 PCMW 於 11-11-3 06:55 發表

你講中學定小學?

原帖由 MSAA 於 11-11-7 23:29 發表

你講中學定小學?

我唔記得了,我果時連bb都未有,點記得咁仔細.因為我家附近有一間,所以我記住佢囉!
後來因為我睇過lee個報導,我bb出世我連funful幼稚園都唔敢報.

我個女讀緊弘爵(現已改名為方方樂趣英文小學),位於界限街金巴倫道油站對面,延用本來幼稚園的設施,學生人數二百幾,活動範圍有限,幸好旁邊有花墟公園,體育堂可以任玩。

課程的確是IB, 老師及學生混合各種膚色,head teacher 是英國人,音樂老師是西班牙人。

醒目開學勳章

回覆 9# PCMW 的文章

其實差唔多執嘅係弘爵,邊校長合併咗佢入方方,之後正式改名為方方樂趣弘爵國際學校

The website: http://www.fsris.edu.hk