用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 ABC Pathway單對單教OK否??
go

ABC Pathway單對單教OK否?? [複製鏈接]

做完評估,佢哋建議女女"單對單"教會好過上一Group,因為進度可以快些,pick up多啲嘢!請問有無家長試過"單對單"教呀?請指教!
   0    0    0    0

一group人上都好貴呀,單對單咪天文數字??

我都想知﹐要幾錢一堂?

原帖由 share123 於 11-10-14 14:35 發表
一group人上都好貴呀,單對單咪天文數字??

好似話375元一堂45分鐘

嘩!

$500 - 1堂. 好貴

小朋友幾大? 她的性格是:一人學習好啲,或一群人學習好啲?

首先唔係錢的問題, 小朋友如果仲細, 他們之間如果可以互動學習, 唔係效果好d 咩?
抑或有特別原因, 佢地有咁嘅建議.

醒目開學勳章 王國長老

我囡囡幼稚園同學中過招啦~~~當年都要 $500 / 45mins.

"講" 就話會 tailor made 課程, "講" 會用 20mins 教 phonics, 之後教返 kids box 入面既野, 最終成堂連個小朋友都唔知上緊乜.......

我囡囡曾經係 ABC 讀左半年, 依家係另一間上緊 Private Lesson, 每堂都會有功課返屋企做, 進度係點 NET 每堂完左都會同我講返, 呢間 PL 都好貴 $380 / hr, 但真係畀到野我睇.

囡囡係 ABC 讀時想直接問返老師小朋友係點唔得架, 一定要經職員 "代" 問 "代" 答, 當中有幾多野修飾過先同家長講, 自己諗下囉.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

如果真係幼稚園已經要求要私人補, 似乎有D問題噃?

之前聽ABC校長講過, 如果小朋友係小組上咗好耐都追唔上同組小朋友的進度, 佢地係會"免費"安排老師單對單補.

個人經驗算好彩, 因為囝囝一入學已經可以上高一個Level, 佢平時唔多敢對人講野, 但係返ABC 佢真係好開心, 我等放學的時間, 都聽到佢地幾個小朋友喺課室大叫. 而另一個朋友兒子, 都係讀五個月之後就可以升level.

不過, 每個人嘅需求有唔同, 如果現階段要做功課, 我反而唔會俾阿仔讀.

$500/hr 唔平, 俾我會搵多幾間比較.

回覆 3# miriam 的文章

妳好!請問妳小孩上private lesson 是phonics (read write inc.) 或文法or劍橋英文?可否pm 我資料呢?上星期去了ABC pathways查詢,好貴啊!

sorry, deleted

回復 9# sofan 的帖子

咁你去咗那到學英文?係咪一對一?
我想劍橋...

回復 16# AluAlu 的帖子

Hello, can you pm me more details of the english center near Prince Edward?  My son also studying in ABC but i can't see any progress.  My son's problem is shy and not willing to speak up in English, so it's really difficult for me to "test" his prgress..I am looking for some other course (oral) + cambridge + phonics...
Thanks!

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 c1234 於 11-10-25 18:09 發表
妳好!請問妳小孩上private lesson 是phonics (read write inc.) 或文法or劍橋英文?可否pm 我資料呢?上星期去了ABC pathways查詢,好貴啊!

Phonics 獨立上。
Private Lesson 係 NET Teacher 跟返囡囡程度 tailor made 課程內容,包括晒 grammar & creative writing。
邊間唔好講喇,我只係分享囡囡讀 ABC Pathways 課程係咪真係物有所值畀大家知,讀唔讀自行判斷啦!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

我個仔個間是小班教、一般只有2-3學生、大部份都是国際學校學生、老師是香港人、但英文勁流利。有時得我個仔上堂、上咗幾個月、英文聽同講進步了很多。
‹ 上一主題|下一主題