用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 收到成績啦,好開心呀!
樓主: Baoma
go

收到成績啦,好開心呀! [複製鏈接]

今日收到女女鋼琴二級考試成績,「丁」咗呀!不過最開心係呢次真係靠女女自己努力練習。因為老師係考試前一個月因為身體問題一路都上吾到堂,女女唯有靠記住老師提過嘅要點來自己練習。我本來諗住如果可以攞到merit 已經係奇蹟,點知攞到更好嘅成績,簡直係喜出望外!所以要借個位來分享吓喜悅!
   1    0    0    0

多謝各位媽咪讚賞同鼓勵 . 我都覺得今次女女好叻, 除咗冇老師教,仲要係佢第一次考琴, 所以之前預咗佢可能會有D驚, 更加彈得冇咁好. 點知佢原來係manage得到架!

原帖由 beetle 於 11-10-12 23:36 發表
恭喜妳同囡囡!請問囡囡是否九月考的?幾多號考?

我女女係9月3日上午考的. 昨天 (10月12日) 收到result.

過獎啦! 我估可能女女都好彩, 遇着個鬆手D嘅Examiner.

原帖由 Little_cy 於 11-10-22 23:09 發表
好叻呀...............

我係abrsm 個website見到類似嘅資料:

UK:
http://www.abrsm.org/en/press/factfile/practicalstats/

International:
http://www.abrsm.org/en/press/factfile/resultsinternational/

原帖由 HelenLee 於 11-10-16 18:51 發表
唔知有無人知通常取"丁: 的每級比例 ?? 是否大概得30% ???
‹ 上一主題|下一主題