用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 收到成績啦,好開心呀!
go

收到成績啦,好開心呀!

今日收到女女鋼琴二級考試成績,「丁」咗呀!不過最開心係呢次真係靠女女自己努力練習。因為老師係考試前一個月因為身體問題一路都上吾到堂,女女唯有靠記住老師提過嘅要點來自己練習。我本來諗住如果可以攞到merit 已經係奇蹟,點知攞到更好嘅成績,簡直係喜出望外!所以要借個位來分享吓喜悅!

回覆 1# Baoma 的文章

恭喜!我都感受到妳的喜悅,女女真係好叻,好乖!

恭喜妳同囡囡!請問囡囡是否九月考的?幾多號考?

醒目開學勳章

叻女

醒目開學勳章

回覆 4# Baoma 的文章

恭喜你囡囡呀!

如果阿仔好似你囡囡咁主動、咁勤力就好喇

congratulations!! 囡囡叻叻

回復 6# Baoma 的帖子

恭喜呀~~~我都好替你高興! 努力!

回復 3# fcbttkw 的帖子

fcbttkw ,

你仔仔聽落都好高級及好叻,你都"嚴"佢不夠主動、勤力???? 我個女更拍馬都追不上.

多謝各位媽咪讚賞同鼓勵 . 我都覺得今次女女好叻, 除咗冇老師教,仲要係佢第一次考琴, 所以之前預咗佢可能會有D驚, 更加彈得冇咁好. 點知佢原來係manage得到架!

原帖由 beetle 於 11-10-12 23:36 發表
恭喜妳同囡囡!請問囡囡是否九月考的?幾多號考?

我女女係9月3日上午考的. 昨天 (10月12日) 收到result.

醒目開學勳章

原帖由 dogmonkey 於 11-10-13 10:12 發表
fcbttkw ,

你仔仔聽落都好高級及好叻,你都"嚴"佢不夠主動、勤力???? 我個女更拍馬都追不上.

如果阿仔有努力練琴而得到好成績,我都會認同佢係叻既,
起碼付出和成績成正比例。但係佢連考試同比賽都唔會練呢,屋企個琴幾乎發霉喇!你話佢係咪主動、勤力?

回覆 1# fcbttkw 的文章

請問你仔仔已經考到邊級? 唔練都考到, 咁就更利害~~~!

回復 5# Baoma 的帖子

請問你囡囡幾多歲呢?

實在值得高興!
不要懷疑孩子的能力。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

醒目開學勳章

原帖由 dogmonkey 於 11-10-13 12:15 發表
請問你仔仔已經考到邊級? 唔練都考到, 咁就更利害~~~!

回復 1# fcbttkw 的帖子

真係好吾容易啊﹗恭喜恭喜﹐繼續努力﹐加油﹗

原帖由 Baoma 於 11-10-12 23:11 發表
今日收到女女鋼琴二級考試成績,「丁」咗呀!不過最開心係呢次真係靠女女自己努力練習。因為老師係考試前一個月因為身體問題一路都上吾到堂,女女唯有靠記住老師提過嘅要點來自己練習。我本來諗住如果可以攞到merit 已經係 ...