用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 王錦輝acceptance letter
樓主: AABma
go

王錦輝acceptance letter [複製鏈接]

hi hi

我仲未收到信呀????

回復 161# leungfan 的帖子

我連等信呢件事都放棄埋了

如果reject letter真係一次過寄, 即係話我地一次過有好多人一齊收到信囉~~

對這學校的行政 ,26/8見到現在沒有消息,不介意你唔收便出信,叫家長們等等等,我9月同10月見的學校,14天到都出取錄信

穎穎係2006年3月5日入侵咗屋企喇! :-)

回復 164# water55 的帖子

我睇佢要收齊讀佢學校既人數, 先會出信REJECT唔收既人............ 甘耐都未收齊, 即係好多人REJECT佢啦!!!!

我舊年等放榜時都係續批同學收到信, 之後十一月初所有人都收到信架喎....

sony_boy你既然對學校咁冇信心, 又何必報呢?
定係你係其他學校的fans, 特登過黎"踩場"?
點解你覺得好多人reject學校的offer?
以我去年的觀察, 我小朋友的幼稚園, 十個收offer, 十個都入去讀. 基本上, waitlist入到的機會真的好低.

原帖由 sony_boy 於 11-10-28 14:51 發表
我睇佢要收齊讀佢學校既人數, 先會出信REJECT唔收既人............ 甘耐都未收齊, 即係好多人REJECT佢啦!!!!

原帖由 jackymom 於 11-10-28 15:13 發表
我舊年等放榜時都係續批同學收到信, 之後十一月初所有人都收到信架喎....

以我去年的觀 ...

其實我又冇咩意思, 亦無意"踩場", 不過我覺得甘樣續小續寄出信既做法, 係會令人有很多遐想, 亦不是"一般"做法 !!!

希望你明白!!! HAHA.........

Not just WKF, it is seemed that 播道書院 is also using the same way (offer letters first until completion).   Of course, the waiting duration is shorter than that for WKF.

原帖由 sony_boy 於 11-10-28 15:28 發表

其實我又冇咩意思, 亦無意"踩場", 不過我覺得甘樣續小續寄出信既做法, 係會令人有很多遐想, 亦不是"一般"做法 !!!

其實我好贊同你所講, 學校o既做法都好自私, 完全無顧及家長感受, interview到宜家都個幾兩個月啦, 得唔得都好應該俾個結果家長架, 唔係話你收哂先來confirm reject人架
原帖由 sony_boy 於 11-10-28 15:28 發表

我都等到頸都長, 等得好辛苦

想請問有冇人知道係咪會waiting 連 reject 信一齊出呢?

我都未收到信吖.

NO REPLY !! NO LETTER???   ASSUME IT WAS FAILED ...........

上年有朋友8月先收培僑CALL結果放棄其他學位(成年後), 即放WKF位. 其實有不少家長報WKF當熱身和後備(最早IN的學校), 因仲有不少學校是未出結果,甚至未考, 如想玩抽獎就一定不可註冊, 學校又打電話. 故WKF唔出REJECT信又明WOR. 其實好多家長都會HOLD多學位(報私校就直情HOLD到明年6月), 所以真係各持立場. 不過肯定是希望在人間, 隨時收CALL有好消息. 加油!

原帖由 mlca1314 於 11-10-28 22:10 發表
我都未收到信吖.

我同老公每日(係........每日.....)放工後嘅對話:
老公-----有信未?
我-------冇WOR......

真係精神折磨.....>.<

School said that letter will be received before end of Oct! 如果學校一早就放OFFER出來,知道有多少家長唔要,馬上可以CFM再收多少人!

我第一, 二個星期收唔到, 已當fail, 唔想再諗.......

我已於24日通知學校不接受offer,我知仲有3位同學仔放番個位出來

原帖由 jackymom 於 11-10-28 15:13 發表 [rl=http://forum.edu-kingdom.com/redirect.php?goto=findpost&pid=34068099&ptid=2337961][/url]

以我去年的觀 ...

剛致電學校,得悉今明兩日會寄出一批信,包括錄取,候補或拒絕,又稱越遲接信不代表被拒機會越高,而是逐批寄信的關係,如今個星期仍未接信,再致電查詢。

唉!唯有再等下去。

回復 178# lkinwai 的帖子

咁今次sent out既信係唔係最後個批呢?

回覆 178# lkinwai 的文章

今明兩日會寄出一批信,請問是否最後一批?
‹ 上一主題|下一主題