用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 王錦輝acceptance letter
樓主: AABma
go

王錦輝acceptance letter [複製鏈接]

I think this is a good school~
至今仍未收到信,未敢評論對於此校每星期放一些獲取錄信的做法。自知心中有數!
唯已有offer在手,此校不作考慮。希望大家等到好消息。

回復 181# alwaysbear 的帖子

你有邊間係手呀, 分享下!

有無人收到信?

原帖由 alwaysbear 於 11-10-31 08:49 發表
I think this is a good school~
至今仍未收到信,未敢評論對於此校每星期放一些獲取錄信的做法。自知心中有數!
唯已有offer在手,此校不作考慮。希望大家等到好消息。 ...

我同你一樣, 仍未收到信,但已有offer. 祝大家有好消息. good luck.

起佢網見到, COPY比大家看看......多等1-2天吧!!!!2012-13年度小一入學申請
2012-2013小一招生通知信已於今天全部以家長提供的回郵信封寄出。如家長於本週內未有收到信件,請於11月7日至11月12日期間致電2636 7382與本校招生事務處聯絡。

估今天寄出的都係.............

should be... "We are sorry to inform you that..."

forget it la...

原帖由 上海寶貝 於 11-11-1 14:20 發表
估今天寄出的都係.............

回覆 187# miutang 的文章

都係呢d架拉......

回復 21# cutebear123 的帖子

Be calm, I agree WKF is self-fish but I got DBS 2nd interview letter today.

回復 1# rossimak 的帖子

都吾知無人做野、定玩野!

Still not yet receive any letter

我至今都未收到信,打過2次電話到學校,校方淨係話10月份會寄曬所有既信,我己打定輸數.

I finally got the letter -> waiting

waiting 仲好, 可以睇埋自行放榜!! 我都希望係waiting!

我仲未收到

我都剛收到信了.....waiting too!

我都係waiting, 我估佢係無reject letter! BTW, 你地wait 唔wait?

我見之前有家長話收到reject letter。

我收到reject

回復 199# 上海寶貝 的帖子

今天剛收到wkf 的 reject letter.  本來對呢間學校的印象唔錯,對佢地安排 interview 的過程都ok,  但對佢出 result 呢part 就真係有d 失望.

其實唔收, 都唔緊要, 但問題係佢地10月中已開始出信去confirm 人. 一路到10月尾. 好似嘆慢板咁. 明白佢地因為要預算有幾多人會accept 佢地offer 而用呢個方式去出confirmation.  但可否參考下其他學校的做法. 2nd in 完後以一次過形式出信. 讓家長們可以差不多時間知道結果. 希望佢地能體諒下我地d家長的心情. 因為考小學呢個大project, 已令很多家長心身都疲累, 希望成功與否都叫做得個知字, 等個"file" 可以close 左去 ar.  但佢地咁樣出result 的方法,實在係折磨人!!!!!!!

幸好在等的過程中, 我已收到其他學校的offer la, 否則真係心急死人.
‹ 上一主題|下一主題