用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 帶甚麼回校食呢?
go

帶甚麼回校食呢?

想請教大家給子女帶甚麼回校吃呢? 好像來來去去都係食餅或包. 有否好提議?

Cake, bread, fruit .......
[img]http://www.onfinite.com/libraries2/22706/1284267//TN_611048494071213072358.jpg[img/]

提子乾、朱古力手指、百力滋、芝士粒、橙、蘋果、MINI OREA、蛋糕仔、紙包蛋糕、嘉頓麥芽餅、M&M...有時一款,有時夾兩款, 差不多每天夾一粒芝士粒

醒目開學勳章

回復 5# lkm2007 的帖子

如果橙放咁耐怕唔怕架?
蘋果咪會變色 ? 定係你成個APPLE 俾佢?

芝士不是一定要雪的嗎? 放在盒中會否變壞?

仲有藍莓粒, 每日十粒. 一定吃哂.

回復 6# fre124124 的帖子

我平時出外吃午飯, 早上都有試過預備橙, 至LUNCH 後吃, 都沒有問題! 而蘋果,看你會不會嫌煩, 我早上預備, 邊切邊浸鹽水, 當然不會"白白滑滑",但可接受的。

回復 7# number1229 的帖子

我給她的是牛欄牌芝士粒, 早上由雪櫃取出放至盒內(我用LOCK & LOCK), 回校時間都不太長, 不會這麼快變壞吧, 再者, 我也通常天氣不太熱才預備, 回到學校更加無問題, 因我小朋友個課室成日都好似凍肉櫃 ,SO FAR 未見過有問題!

回復 8# MAMAMEEE 的帖子

對, BLUEBERRY 我都試過, 不錯的選擇, 另都試過KIWI FRUIT!