用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 校車C機貼黑色膠紙去三個學生個咀呀?(黃大仙聖母幼稚園) ...
go

校車C機貼黑色膠紙去三個學生個咀呀?(黃大仙聖母幼稚園) [複製鏈接]

請問有無邊位家長從小朋友口中知道有校車C機貼膠紙落學生個咀呀? 我都想搵倒受害者, 因我囡囡見到, 校方話會跟進, 但我覺得校方想唔理
   0    0    0    0

唔係丫ma.

小朋友幾大? 我囡有時講d嘢唔係真, 係作故仔

What happen? Why ?

係真架, 有幾個小朋友都講得出, 應該係k2-k3的小朋友

係真架, 所以我將會轉用保姆車, 不過唔想其他小朋友受害, 就算唔係貼我亞囡個咀, 佢見到都唔好, 驚會有陰影, 和向學校講都無用, 校方都唔想參與, 但出事的係校車唔係保姆車校方都唔想參與, 真令我好失望

太無愛心啦...我見到好多校車司機好開心見到小朋友上車.

嘩!
我信小朋友!
同校長反映吓LA

校方唔理之餘還張我同令一位小朋友名交比校車公司, 校車公司即時打比我, 校方這樣處事好有問題, 校車知道邊個小朋友家長"頭素"佢, 這樣會唔會對個位小朋友唔好, 我勁嬲

我問了囡囡,她話無見過。但我些親身經驗,都想來定分享和搭保姆車家長留意下。在短短開學一個月,我已向學校投訴兩次。
第一次,保姆車司機在囡囡一上車(完全未坐下),就開車。跟住司機又唔著衣服開車。最後,司機試過將囡囡同保姆車EE,未上車,就開車。當然時我媽媽同保姆車EE,大叫他才停車。我就以上問題向學校投訴,校方話會跟進,情況好了些。但我都不時問囡囡是否坐好和扣好安全帶才開車。
第二次,在30∕9囡囡保姆車發生較微交通意外,幸好當時保姆車上小朋友沒有受傷。當時是有報警,小朋友返學是遲到(以上是囡囡在回到家同我講,老師當日是沒有向我交代交通意外)。我打電話到學校想了解一下,老師起初是否認發生意外,後來才認。我問為什麼老師沒有向我講,她說老師沒有責任,是保姆車方面責任。當時,我真係好嬲。保姆車是由校方介紹,點解發生意外校方會沒有責任?同時,意外都發生了,我不是想追究,我只想老師當日同我話下發生了微交通意外,要我留意囡囡有沒有不舒服,都好合理呀!如果不是囡囡同我講,我真的不知道。校方講會再跟進,但到現在校都沒有向我交代。(我打電話投訴時,老師都沒有問囡囡是誰)
真係嬲爆!!!

唔係呀麻...咁樣對d小朋友既人應該要拉去打獲勁呀.

bear1126 : 請問你係唔係只黃大仙聖"x"幼稚園呀?

係呀,囡囡今年k1

bear1126 : 你只係校車定係保姆車呀, 校車是學校搵返來的, 保姆車係自己搵(所以學校係唔會理)

醒目開學勳章

溫馨提示:

我們建議有關會員直接向有關機構反影意見。再一次提醒會員,由於文責自負,在投訴文章中,建議先遮人物或學校之局部名稱,亦請盡量留意用詞,免生誤會及負上不必要的責任。

在學校找

我覺得學校個處理手法好有問題喎,佢地直接張個case掉番比校車公司,好老實,個司機實會知道係邊個學生家長投訴,咁樣任何一方面都無好處,我覺得要投訴埋去校長到,唔只係校車司機有問題,連老師既處理手法都有問題!

貼膠紙,係唔係體罰的一種呀?

我對校車都係失去信心, 昨日校車在囡囡未上車時就開車, 校車ee話唔記得有有兩人要上車. 我真係好無奈

其實校車公司的車隊好有問題, 完全無接送學生的經驗(對於學生是有一定的危險), 和今年是第一年服務這間學校
‹ 上一主題|下一主題