用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York York York!
樓主: 陳雙兒
go

York York York! [複製鏈接]

請問有冇人知道張waiting list其實有幾多人呢?到底機會有幾大呢?

回覆 417# lalawowo 的文章

我都係細b的媽媽,都係得k1 offer,我明天請假去交錢,我打去問過話只係開左a1 同a2 2 groups,我報a2,因為要就仔仔食野。

請問大家交左k1 $805書簿費同pg $2400後,會幾時收到收據呢?

我報左york 的pg ,昨天佢地打電話同我講ok,但要到上堂前一日先再打電話同我講去邊度上,我問唔會寄收據給我嗎?(因為交左回郵信封)佢話唔會,學生証就上堂俾。我仔仔會26/11開始返,你地已經上緊的是否都是這樣,咩都唔知就去上堂?

回覆 449# kartimmi 的文章

原來你地都係咁㗎!咁我要留意下自己部電話先得,我成曰都miss call的。咁你交左書簿費/留位費後,幾時收到收據呀?thx!
我成日都驚佢地要處理咁多學生資料會miss 左。

回覆 451# kartimmi 的文章

thx!咁我等下先!
in 一間學校,好多野都要等。
in果日要等,in完要等result,pg要等電話,交錢要等收據,waiting list仲要等到三月,唉…EQ training

回覆 522# mamavio 的文章

我同你一樣呀!我都寫左信去希望可以有pn位俾仔仔讀啦!我打過去問waiting list有幾多人,佢答我話100個之內,我"o"左嘴,pn位先得160個,如果waiting 係100個,咁都冇咩機,不過為左仔仔都要盡力。可能佢唔可以俾個實數我先答100之內掛,唉......

我本來都有報英藝的,但最後覺得太貴,所以冇去in。

因為仔仔係細b,所以好多學校都唔報得,現在只係見左3個,1)York: pn waiting+k1 am; 2)方方(太子道分校):pn am; 3) Think: 未有result。另外下星期in 太子明慧,但剛見到"conniew"講,好驚呀!

York 係我首選,希望校長睇下我封信,如果有人唔讀,俾個機會我啦。

原帖由 conniew 於 11-11-10 11:02 發表
去見左先啦!我有咁經歷,但班班唔同,可能你將來個班無事!講商業,我覺得佢仲商業啦!

所以我覺得york係值這個學費的。

請問有冇PN waiting list的小朋友收到offer呀?我見k1果邊好多人都話佢地收到call有offer。唔知PN這邊有冇呢?我之前打過去問,學校話要3-4月先會有機會再offer俾waiting list的家長,唔知有冇機會呢?

我都想知呀!可唔可以pm我呀?thx~~~~~

原帖由 cat8141210 於 11-11-22 15:42 發表

NAMKAMAN...已PM了你...PLEASE CHECK..

THX~~~~ CAT.

咁我就唔明啦,點解有位放出嚟第二輪interview,但又冇call waiting的小朋友呢?

回復 iris_hky 的帖子

如果佢仲有位我就開心囉,我仲係waiting緊呀!但上playgroup時問過話pn真係得好少位,160位幾千人in,所以佢先offer k1俾啲學生喎,而且仲話waiting最快都要3-4月先會call喎。
‹ 上一主題|下一主題