用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York York York!
樓主: 陳雙兒
go

York York York! [複製鏈接]

回覆 111# 大白豬 的文章

嘩,好多資料,好詳盡,多謝分享 解答了我不少問號

係呀, 諗法相同, 所以不抱太大其望

原帖由 leungcnine 於 11-10-18 17:35 發表
我自己咁諗, 如果york收我囝囝當然好開心, 但如果真係唔收的話, 亦唔會太失望, 起碼唔洗再諗學費咁貴ge問題, haha, 你呢?

學校剛覆左我電話,唔收仔仔pn,收左再下年k1喎。我仔仔果日都指出左所有答案的呀,爸爸仲要係舊生都唔收。 仲同我講話我仔仔表現好好但學位有限喎。

吓, 爸爸是舊生都唔收PN???咁睇黎我呀囡都係唔收多....

原帖由 namkaman 於 11-10-19 09:42 發表
學校剛覆左我電話,唔收仔仔pn,收左再下年k1喎。我仔仔果日都指出左所有答案的呀,爸爸仲要係舊生都唔收。 仲同我講話我仔仔表現好好但學位有限喎。 ...

回覆 123# namkaman 的文章

其實都唔係太差即, 有K1offer, 好過你讀佢既pn, 但未必收返你k1咪仲慘

原帖由 namkaman 於 11-10-19 09:42 發表
學校剛覆左我電話,唔收仔仔pn,收左再下年k1喎。我仔仔果日都指出左所有答案的呀,爸爸仲要係舊生都唔收。 仲同我講話我仔仔表現好好但學位有限喎。 ...

我女女都係呀,學校話已經無晒位
不過都好喇,收左K1再下一年有著落

噢,點解會咁呀 ?
咁我個囡囡應該都冇機會了。你仔仔幾月出世 ?

收左K1係主流定國際班?琴日我親身去交留位費,問開知道其實我地24號in果d大B但PM offer係因為AM已經full哂而唔係因為表現差, 已經知位應該唔多

我剛才又打去, 佢地又係唔肯幫我check, 只係話呢個week尾佢地會寄信出去, 其實我估可能係因為10月8日interview 的bb大部份都唔收, 所以佢費是幫我check law

雙兒。ME TOO

原帖由 陳雙兒 於 11-10-19 11:28 發表
我剛才又打去, 佢地又係唔肯幫我check, 只係話呢個week尾佢地會寄信出去, 其實我估可能係因為10月8日interview 的bb大部份都唔收, 所以佢費是幫我check law

回覆 127# Doris_Ray 的文章

9月細b

我10月3日call 佢地問佢地仲收唔收pn application, 佢地話仲收, 仲叫我個支票抬頭記得唔好寫錯 ...

既然學位一早full哂, 點解仲叫我send application去呢?

其實遲幾個月估計會有學位free返出來(因為HKPS/KM/SC都未開始收生),咁在waiting list的BB都仲有機會,唔好太灰住!

大家都要加油呀!

原帖由 kartimmi 於 11-10-19 12:28 發表
其實遲幾個月估計會有學位free返出來(因為HKPS/KM/SC都未開始收生),咁在waiting list的BB都仲有機會,唔好太灰住!

大家都要加油呀!

我問左可唔可以put我女waiting list,學校話唔得
我女都係九月細b

我估學校已經超收,佢地已經預左有人最後唔要個位

咪係囉! 我十月頭先寄form, 未收到acknowledgement, 我頭先打去問下,佢地話比較忙,遲d會寄.  咁我順便問下咁實情係咪pn已經full左,佢就依依哦哦咁話其實依家仍然接受application.
咁即係點?

原帖由 ManMan918 於 11-10-19 12:15 發表
我10月3日call 佢地問佢地仲收唔收pn application, 佢地話仲收, 仲叫我個支票抬頭記得唔好寫錯 ...

既然學位一早full哂, 點解仲叫我send application去呢?

回覆 133# kartimmi 的文章

no waiting list.只係得k1位,我都有問點解冇得waiting ,佢只係話學位有限。k1係中英文班,唔係國際班。

回覆 136# namkaman 的文章

k1 not k2 ,sorry

full哂 ?? why still accept my application ?

原帖由 namkaman 於 11-10-19 14:48 發表

如果你真係心儀york, 你可以寫求位信寄俾校長. 之後km, sc, hkps, lh開始俾offer, 我相信會有位free出黎.

原帖由 namkaman 於 11-10-19 14:48 發表

中英文班 = 主流班?
學校同我講係明主流班
‹ 上一主題|下一主題