用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男拔interview 的情況
樓主: WWS
go

男拔interview 的情況 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 bobbbby 於 11-10-16 01:20 發表
DBS絕對歡迎任何階層學生入讀,佢地為左釋除一般人心目中"貴族"學校形象,仲會主動去一啲普通津貼學校(非名校)舉行推介會,鼓勵一啲成績好但係擔心經濟唔能夠負擔嘅學生報考~~~

學校係擔心家長心態,多過擔心家長經濟能力,有時要 ...

非常同意你最尾o個句!!!!!!
題外話, 就係因為dbs個名氣, 所以好多人都會對學校要求好高, 郁d就用''所謂名校'', ''乜名校係咁咁咁''等等呢d字眼黎形容........都唔知道擺出高姿態既係家長定係學校........mouth:" />
上年, 我去交表到第一+第二次in, 我遇到既都係好nice既對待, 不過我仔1st in完後, 因為我去左行街, 遲左接佢, 結果我係跑上去, 跟住阿仔一見到我又跑出黎, 結果比miss yip 喝住  
咁唔通我又要話miss yip喝我地咩....

回復 8# fashionmami 的帖子

Hi fashionmami ,

Can you tell why 12noon ar? Do you have the run-down schedule? Thanks.

如果怕阿仔排隊排得耐,發呆,咁泊架車在山腳等,可以嗎?最多家長幫手排到咁上下,先叫阿仔上來,可行嗎?

其實如果有駕車人士有做到停車熄匙就ok! 但我見上次interview時有d車都冇做到停車熄匙....企响隔離排隊等的人好辛苦:(

回覆 2# cy664 的文章

吓?泊車係山腳,都唔啱規例喎,一行十幾架車巳搞到亞皆老街交通擠塞,d鄰居會打俾警察,好多大日子警察會來驅趕,大家都唔開心。
你想到的別人早己想到,唔通幾百架車去搶位咩?都係做番普通人排隊啦!
‹ 上一主題|下一主題