用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 K1英文歌唱比賽 - 音樂CD
go

K1英文歌唱比賽 - 音樂CD [複製鏈接]

下星期要交音樂CD啦, 請問知唔知邊個web site 有得download d common d 嘅歌仔音樂?
阿囡仲未諗到唱咩歌, 真頭痛!!!!
   1    0    0    0

回復 1# fanmama 的帖子

hi...我去youtube download, 跟住燒落cd咋...
不過你要先定心水歌先search就好dd啦~~
純 music既歌真係好難搵嫁~~

原帖由 mianyang_99 於 11-10-7 12:59 發表
hi...我去youtube download, 跟住燒落cd咋...
不過你要先定心水歌先search就好dd啦~~
純 music既歌真係好難搵嫁~~

thanks, wl try to search again.

K1英文歌唱比賽 - 音樂CD

下星期要交音樂CD啦, -->我未收到通知哦!!!你幾時知呢?

原帖由 chocolateice 於 11-10-10 13:35 發表
K1英文歌唱比賽 - 音樂CD

下星期要交音樂CD啦, -->我未收到通知哦!!!你幾時知呢?

開學時嗰咋通告, 其中一張有講要今個星期交CD

我寫了手冊問老師,老師說如果準備好了,可隨時交回,沒有明確指定日期.

通告上的限期,是否供k2和k3的?

我都係係開學時問參唔參加比賽個份通告睇到, 通告寫要係呢個fri 前交"純音樂"回校作比賽之用。

K2 同K3好似唔係歌唱比賽

我記得仲要交一張A4紙大的歌詞紙

剛找了一些軟件,可以去除cd音樂的vocal,我希望今天晚上可以試試

http://www.softking.com.tw/soft/review.asp?fid1=10&fid2=333

回復 9# letea 的帖子

我諗住叫仔仔個music teacher彈琴, 再錄起佢咋~~

原帖由 letea 於 11-10-11 10:39 發表
剛找了一些軟件,可以去除cd音樂的vocal,我希望今天晚上可以試試

http://www.softking.com.tw/soft/review.asp?fid1=10&fid2=333

妳好勁呀!
我最後醒起阿囡上香兒時有本書, 附有CD有純音樂, 捒左其中一首lor....

請問點樣係youtube download?

youtube你唔使download呀,只要開埋個window錄音程式,咁你play youtube首音樂時,同時錄音,咁就搞掂。

fanmama : 我唔勁呀,試左兩次都唔得,最後都係用youtube搞掂,咩音質呀都無要求拉

但都好難揾呀!

我估用dvd karaoke碟拆佢條音軌出黎會易d,但又要揾到隻碟先,煩到暈左呀

回復 14# letea 的帖子

我都覺得好煩....最煩係阿仔跟唔到youtube d singalong version(即係karaoke), 唯有叫音樂老師同佢伴奏一次唱, 就番佢個beat再彈琴錄音...

真係煩到嘔

原帖由 mianyang_99 於 11-10-13 10:21 發表
我都覺得好煩....最煩係阿仔跟唔到youtube d singalong version(即係karaoke), 唯有叫音樂老師同佢伴奏一次唱, 就番佢個beat再彈琴錄音...

真係煩到嘔

wakaka....agree on "煩到"

攪掂lee壇又輪到生日會個環保look, 呢個真係一d頭緒都無, 慘!!!

原帖由 fanmama 於 11-10-13 11:08 發表

wakaka....agree on "煩到"

攪掂lee壇又輪到生日會個環保look, 呢個真係一d頭緒都無, 慘!!!

係啦....清唱咪算lor~~

生日會我就真係冇时間再理啦~~

已經有音樂老師呀,咁就好拉,可以揾音樂老師幫幫手。
我阿仔未學鋼琴呀,所以未有老師幫手

今日總算交左隻碟同歌詞拉!!

個環保LOOK>>>?!!唔理住拉,唞下先拉
無IDEA就比佢着套T-SHIRT牛仔褲,都好環保下拉

原帖由 letea 於 11-10-14 10:27 發表
已經有音樂老師呀,咁就好拉,可以揾音樂老師幫幫手。
我阿仔未學鋼琴呀,所以未有老師幫手

今日總算交左隻碟同歌詞拉!!

個環保LOOK>>>?!!唔理住拉,唞下先拉
無IDEA就比佢着套T-SHIRT牛仔褲,都好環保下拉 ...

係呀...做得幾多得幾多lor~~
‹ 上一主題|下一主題