用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St Paul boys 2nd in
go

St Paul boys 2nd in

想請問已in的家長是否同以往一樣家長只係望住個過程,唔需要答問題?

Many thanks!!

原帖由 sytw 於 11-10-7 02:01 發表
想請問已in的家長是否同以往一樣家長只係望住個過程,唔需要答問題?

Many thanks!!

係, 家長只係望住整個過程, 校長係唔會問家長.

回復 2# bb@wonderland 的帖子

知唔知幾時有結果?

原帖由 ipodbaby_123 於 11-10-7 10:19 發表
知唔知幾時有結果?

咁又冇講, 之前一年就11月中.

不過今年interview日期早咗, 唔知會唔會早d出result.

回復 2# bb@wonderland 的帖子

thanks

醒目開學勳章

如無記錯, 同自行同日公佈 11月21日
可以睇埋自行result先決定........  

原帖由 ipodbaby_123 於 11-10-7 10:19 發表
知唔知幾時有結果?

有無人second in 撞了其他 interview?

deleted ................

原帖由 magiccandy 於 11-10-7 15:19 發表
那天second interview職員說11/11前就有結果,因為12/11學校舉行160週年慶典,歡迎新生出席及參觀。

Thanks.

醒目開學勳章

剛剛打了電話問, 學校話係21/11.......

原帖由 magiccandy 於 11-10-7 15:19 發表
那天second interview職員說11/11前就有結果,因為12/11學校舉行160週年慶典,歡迎新生出席及參觀。

oh sorry, 記錯了

醒目開學勳章

不用sorry.......  大家都係關心幾時有結果呀.......

上次聽職員講了21/11, 我心中不知幾開心,
因我很想知埋自行結果先決定呀..........

咁你知不知160週年慶典我地可不可以去參觀呀?

原帖由 magiccandy 於 11-10-7 15:50 發表
oh sorry, 記錯了

回復 12# qoo_pooh 的帖子

可以,類似open day,開放給公眾,但如果唔收,我就不會去了。

見佢咁早in仲以為等唔切自行出result,太好了!
原帖由 qoo_pooh 於 11-10-7 13:54 發表
如無記錯, 同自行同日公佈 11月21日
可以睇埋自行result先決定........  

醒目開學勳章

知不知10月13日是不是最後2nd interview的日子?

我見St. Paul 1st interview 好快出result,
但2nd interview就相隔個多月啊~~
校長可能要精挑細選

學校應想在自行後先公佈, 如果唔係可能好多人未必註冊

放心啦. 年年都會出信比取錄生黎聽briefing, 等你了解學校, 同時註冊日期會同首輪官津校差唔多日子, 到時2邊都收既話, 你係有時間同時去考慮, 唔會後悔.

原帖由 Teresa 於 11-10-8 09:10 發表
放心啦. 年年都會出信比取錄生黎聽briefing, 等你了解學校, 同時註冊日期會同首輪官津校差唔多日子, 到時2邊都收既話, 你係有時間同時去考慮, 唔會後悔. ...

請問搬咗學校未呀?去舊校in or新校?

請問,以往學校係咪一定會提早出信叫取錄了的嚟聽briefing? 即係唔駛等到 21 號就會知係咪收咗?Thanks!

原帖由 Teresa 於 11-10-8 09:10 發表
放心啦. 年年都會出信比取錄生黎聽briefing, 等你了解學校, 同時註冊日期會同首輪官津校差唔多日子, 到時2邊都收既話, 你係有時間同時去考慮, 唔會後悔. ...

醒目開學勳章

小兒出年亦想投考此校, 請問FIRST IN 考D咩? 係咪砌LEGO ? 唔該晒